Ved veien - fotografier av Pierre Chaussy

Chaussy sine fotografier, som består av bilder tatt i sporadiske serier, handler om akklimatisering til en ny geografisk kontekst. Dermed representerer de også fotografens egne forsøk på å opprette en forbindelse til hans fysiske omgivelser.
Chaussy har fokusert på svært forskjellige objekter – personer, bygninger, planter – som han oppfatter som signaler han kan identifisere seg med og som hjelper ham med å finne sin plass på ukjente sted
I tillegg fører identifiseringen til en utforskelse av forestillinger om bevegelse eller mangel på det; om ensomhet, ufrivillig eller ønsket; og om grensene man opererer med. Disse bildene fanger en rolig tilstand og er ambivalente i uttrykket: Er de en flukt eller en trøst?
Gjennom en slik ambivalens formidler bildene uvissheten og noen ganger engstelsen som kan følge med en reises uendelige muligheter og hverdagens planløshet.
Pierre Chaussy har jobbet med fotografiet i en årrekke og blant annet stilt ut ved galleri Brenneriet og KHK. Tidligere har fotografen arbeidet med spørsmål knyttet til hjemtrakt og opprettholdelses av revir. I denne utstillingen har an nærmet seg den samme tematikken med et mer forsiktig blikk som også fanger inn de mindre bastante og oftere oversette uttrykkene for tilhørighet og hjemfølelse.

[Bilde]

Vernissage fredag 27. april kl. 18
Åpent lørdag 28.april og søndag 29. april kl. 12-18
Cyan :studio, Jens Bjelkes gate 13, 0562 Oslo

Legg til ekstern kalender…