KATRINE GIÆVER Handmade / Malerier

26. april – 22. juni 2012

Vernissage torsdag 26. april kl. 19-21

Utstillingen Handmade består av en serie nye store malerier av Katrine Giæver (f.1960). Giæver har i sitt arbeid de senere år kretset rundt fremstillingen av bilder uten spor av håndens direkte nærvær; i malerier med delvis ukontrollerte krakelleringsprosesser og mer nylig i hennes større serie malerier utført med emaljelakk helt på og utover spray-lakkerte aluminiumsplater, komponert ved hjelp av tyngdekraften og tilfeldighetsprinsipper.

I serien Handmade har hun vevet en struktur med fugepistol av akrylmasse på lakkerte tykke alucore bygningsplater, og dermed skapt en irreversibel tredimensjonal tegning i et grunt relieff. På noen farvelegges relieffet nitidig med tynn pensel – overflatebehandles – på andre dekkes det plastiske nettverket som er arbeidet frem med nye lag heldekkende spraymaling. Fargeskalaen spenner fra kniplingsblond rosa til dekadente neon-nyanser. Resultatet er en serie bilder med sterke skulpturelle og stofflige så vel som maleriske kvaliteter – noen forsiktig og noen mer insisterende i sin egen tyngde – og hvor Giævers bakgrunn i og interesse for tekstil og fasinasjon over naturlige mikro/makro mønstre tydelig fornemmes. Gjennomgående i disse arbeidene, som i tidligere serier, er hennes kontinuerlige utnyttelse av farvens energi og egenart som alltid foregår med stor konsekvens på materialenes og arbeidsprosessens vilkår.

Katrine Giæver bor og arbeider i Oslo og har sin utdannelse fra Statens Kunst og Håndverkskole 1983-87 samt Visva Bharathi University i Vest-Bengal i India. Hun er bl.a. representert i Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design, samt flere av de viktigste norske bedrifts- og private samlinger. Hun har de senere årene utført flere omfattende offentlige utsmykkinger.[Bilde]

Legg til ekstern kalender…