Dansens dager åpner på Operataket

Fredag går startskuddet for Dansens dager på Operataket, med årets ambassadør Ingrid Lorentzen i spissen.

For 14. gang er det igjen klart for Dansens dager, Norges desidert største dansefest. Årets utgave har rekordstor oppslutning med over 200 arrangementer, som er en økning på 60 prosent fra fjoråret.

Dansens dager-ambassadør Ingrid Lorentzen mener Dansens Dager er “en strålende anledning til å sette dans på kartet og skape et fellesskap på tvers av de ulike miljøene. Dansens dag feires over hele verden, og dans kommuniserer på tvers av språk og landegrenser.”

Den påtroppende ballettsjefen ser det som meningsfullt og en ære å få profilere dans i et så bredt spekter, og 27. april leder hun og Oslo-ordfører Fabian Stang an i den offisielle åpningen av Dansens dager på Operataket. Etter åpningen vil dansere fra Nasjonalballetten og over 150 dansestudenter danse Dansens dager-dansen under ledelse av årets koreograf Mathias Jin Budtz.

En time senere braker det løs i alle landets fylker. Elever og lærere på utallige skoler har lært seg Dansens dager-dansen og skal danse denne i skolegården, på fortau, torg og i parker 27. april kl 12. Se video av Dansens dager-dansen

Se en oversikt over alle arrangementene. Flere arrangement kan registreres her.

Mer informasjon på danseinfo.no

Legg til ekstern kalender…
#dans