Ex Isto

[Bilde]

Cao Guimarães spillefilm Ex Isto er inspirert av hypotesen i Paulo Leminskis eksperimentelle roman Catatau fra 1975: Hva hadde hendt om René Descartes hadde fulgt med nederlenderen Moritz av Nassau til Brasil på 1600-tallet? Vi følger filosofen på en svimlende og eksotisk reise, fylt av oppdagelser, hallusinogene urter og en avsluttende konfrontasjon med sin egen tvil.

Cao Guimarães er filmskaper og kunstner. Han ble født 1965 i Belo Horizonte i Brasil, der han bor og arbeider. Hans verk finnes i samlingene til kunstinstitusjoner som Tate Modern i London, MoMa og Guggenheim i New York og Fondacion cartier i Paris. Han har blant annet deltatt i de 25. og 27. internasjonale São Paulo-biennalene, filmfestivalen i Cannes (2005), Sundance Film Festival (2007) og Rio International Film Festival (2001, 2004, 2005, 2006).


Filmen Ex Isto vises som et samarbeid med Trondheim Kunstmuseum i anledning utstillingen Spiralen og kvadratet. Øvelser i oversettbarhet, som står på Gråmølna i perioden 5. februar – 6. mai.

Cinemateket på facebook

Legg til ekstern kalender…