Folk Flest Fest

Tradisjonen tro blir det Folk Flest Fest på Humla etter toget.
[Bilde]
Vi åpner etter toget, cirka halv fire. Hausmania-kafeen serverer mat til de som er sultne, og Humla sørger for drikke og åpen bakgård.

Program for dagen:

1700 Taffelmusikk fra FLEA MARKET

Flea Market spiller revolusjonær bluegrasspønk for folket.

18.30 Debatt: VÆR REALISTISK, KREV DET UMULIGE – i 2012

Har antikapitalismen kommet noen steg videre siden 1999, eller for den del 1968? Står vi på stedet hvil? Eller taper vi faktisk terreng, på en evig retrett?

Den utenomparlamentariske antikapitalismen i Norge står svakt. I resten av verden så var 2011 revolusjonenes og opprørenes år, mens i Norge ser det ut som vi er mer systemtro enn noensinne. Den parlamentariske venstresiden har gått langt mot høyre, det finnes ikke en reell venstreopposisjon til regjeringa idag, og Rødt ligner mer og mer på SV for ti år siden. Utover de reint antikapitalistiske miljøene så ser det ut som engasjerte ungdommer er blitt systemstøtter, snarere enn kritikere.

Samtidig så er Norge på mange måter verdens mest sosialistiske land, målt i egalitær økonomi og holdninger. Vi har den mest radikale regjeringen i Europa, og den nåværende koalisjonen ble båret fram av en allianse mellom sosiale bevegelser og fagbevegelsen. Vi har verdens sterkeste fagbevegelse, og også en av de mer demokratiske.

Er det nogenlunde velfungerende systemet en felle som umuliggjør antikapitalistisk motstand? Blir den radikale systemkritikken bare et korrektiv til det fungerende systemet? Burde antikapitalister være kritiske støtter for “en kapitalisme med et menneskelig ansikt”? Hva annet kan vi være og gjøre?

For å si det med Lenin: Hva må gjøres? Eller Den usynlige komité: Hva må ikke gjøres?
Kan vi gjøre noe?

I panelet:

  • Kristine Nybø, aktiv i Planka Oslo og på Humla, bakgrunn fra mange, mange år med antikapitalistisk aktivisme
  • Kaja Glenne Lund, i Oslo Queer og tidligere redaktør for RadiOrakel
  • Vincent Møystad, i Motmakt og Planka Oslo
  • Axel Hjelme, aktiv på Blitz
  • Jan-Robert Fevang, i IWW Norge

ca 2100 RUDIE SOUNDS
Rudie Sounds spiller tidlig reggae, ska, og rocksteady for oss! Stay rude!

Legg til ekstern kalender…