by the waterhole *** Furu/Myhr *** SULT

[Bilde]

by the waterhole er solo-prosjektet til sangeren og komponisten Eva Pfitzenmaier, kjent fra bl.a. artrock bandet Krachmacher.

Det er råskåren singer-songwriter hvor slagkraftige tekster og fengende melodier møter drivende rytmer og rue lydflater, akkompagnert av hypnotiserene videoklipp.

Ved hjelp av prosessert keyboard og noen effektbokser skifter Eva mellom worksong og konseptuell improvisasjon. Innflytelser som strekker seg fra jazz til alternativ pop, fra samtids- og improvisasjonsmusikk til god gammeldags blues, gjør by the waterhole til særegen men tilgjengelig musikk med glimt i øyet – med et nytt, forfriskende blikk på pop- og improvisasjonssjangeren.

by the waterhole er støttet av Bergen Kommune


Furu/Myhr

Adrian Fiskum Myhr is a bassist from Trondheim, Norway, now living in Oslo.
Active in the improvised music scene in Norway, Adrian has performed across Europe as well as in Chile, South America and Japan.
Adrian is focusing on the big sound repertoire of the doublebass, and works continuously on extending this vocabulary with various strategies, through preperations and different bowing techniques.

Svein Magnus Furu er saksofonist og klarinettist fra Asker, Norway.
Studerte 2004-2008 ved Norges Musikkhøgskole i Oslo på med lærere som Fredrik Ljungkvist, Morten Halle og Ivar Grydeland. Han har opptrådt over hele Europa og i USA med band som Trabant, Stian Around a Hill Quartet, Kayak (nominert til Spellemannspris 2009), Aphrodisiac og Andrea Kvintett. Er som saxofonist opptatt av å utvide saxofonens klanglige repertoar, og jobber med improvisasjon innenfor mange ulike sjangere, fra jazz til reggae til fri improvisasjon.

Duoen Furu/Myhr er en fersk konstellasjon, men duoen har samarbeidet i andre band siden 2004 og har en sterk forståelse og kjennskap til hverandres musikalske universer. Forvent grenseløs improvisasjon i et landskap av overraskende klanger og nye impulser.


SULT (NO/US)

Fire musikere som fritt utnytter de enorme lydmulighetene som fins i to kontrabasser, gitar og trommer. Et felles driv og en dyp overbevisning i å skape musikk har ledet kvartetten på en kompromissløs lyd-reise. Som kjernemedlemmer i Bay / Oslo Mirror Trio, har de jobbet sammen siden januar 2008. Sult presenterer akustisk støy blandet med sterke innflytelser fra samtidsmusikk. 2012 slipper de sin første innspilling på Bug Incision og gjennomførte en vest-kystturne´i USA mars 2012.

Tony Dryer: double bass,
Jacob Felix Heule: drums,
Haavard Skaset: guitar,
Guro Skumsnes Moe: double bass.

www.soundcloud.com/sult

Legg til ekstern kalender…