Økologisk økonomi -forelesning ved professor Ove Jakobsen

[Bilde]

Økologisk økonomi – et alternativ til konkurransebasert vekstøkonomi
Forelesning av professor Ove Jakobsen



Jakobsen vil analysere økonomiske, sosiale og miljømessige utfordringer i lys av en mekanisk og en organisk virkelighetsforståelse. Markedsmekanismer og konkurransekraft er inspirert av mekanikk mens samhandling, kretsløp og relasjoner er basert på organiske modeller av virkeligheten. Jakobsen er andre gjest i en forelesningsrekke som akkompagnerer en tverrfaglig lesegruppe, som forgår over en periode på et år på Kunstnernes Hus.

Med utgangspunkt i Bruno Latours tekst An attempt at a ”Compositionist Manifesto” har Runa Carlsen og Unni Gjertsen satt sammen et program som forfølger spor av filosofer som Spinoza og Delueze, Arne Næss dybde økologi og David Bohms refleksjoner om tverrfaglighet og kreativitet. Stikkord er radikal økologisk etikk, praktisk filosofi, materialitet og estetikk.
Jakobsen sier at De løsningene som foreslås kan virke utopiske men jeg vil vise at de både er relevante og realistiske ved å vise til Giddens begrep “utopisk realisme”.
Han kommer i sin forelesning til å komme inn på vitenskapsfilosofiske problemstillinger knyttet til overgangen fra vitenskapelig spesialisering til transdisiplinær vitenskap.

Ove Jakobsen er professor ved Senter for økologisk økonomi og etikk ved Handelshøgskolen i Bodø. Senteret er en flerfaglig arena for utvikling av forskning og undervisning i miljø- og samfunnsansvarlig økonomi. Han underviser i Økologisk økonomi, Kretsløpøkonomi , Miljøledelse, Etikk, Økofilosofi og Bedriftens samfunnsansvar. For mer informasjon se hans hjemmeside: www.ovejakobsen.com


Velkommen til forelesning!



For mer informasjon vennligst kontakt:
Unni Gjertsen, mobil:41764221 e-post: [email protected]
Runa Carlsen,mobil: 93405212 e-post: [email protected]

Legg til ekstern kalender…