Kunstner viser kunstnere

[Bilde]


Kunstner viser kunst er et eget visningsformat der inviterte kunstnere forteller om aktuelle utstillinger fra sitt personlige og kunstneriske ståsted. Visningene finner sted lørdager kl. 13 og har fri adgang.

I anledning åpningen av vårens hovedutstilling, malerier av Sylvia Sleigh vil kunstnerne Elise Storsveen og Dag-Erik Elgin presentere Sylvia Sleigh, lørdag 12. mai kl.13.

Jeg har i flere år vært interessert i den figurative delen av amerikansk maleri fordi den med mitt europeiske utgangspunkt fremstår veldig annerledes og nærmest eksotisk i sin tørre fremstilling av verden. I tillegg finner jeg Sleighs mange malerier av nakne menn både vakre og oppsiktsvekkende fordi det fremdeles er en sjeldenhet innen kunsten med menn sett av kvinner.
- Elise Storsveen

I Sylvia Sleighs kunstnerskap konfronteres figurmaleriets politiserte klangbunn med en personlig insisterende, ofte estetisk ubehagelig malerisk undersøkelse.
- Dag Erik Elgin.


Elise Storsveen arbeider med collage og maleri, og deltok i 2011/2012 med et stort collage/maleri-verk på gruppeutstillingen Take Me to Your Leader, ved Museet for samtidskunst og Bergen Kunstmuseum. Hun er fortiden aktuell med utstilling på Galleri Soft og skal i 2013 ha utstilling i Kunstnerforbundet. Elise Storsveen er 1. amanuensis ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO).

Dag Erik Elgins arbeider er basert på en pågående undersøkelse av maleriets historie, modernistiske idealer og visuell kultur. Han er opptatt av å etablere en praksis som rommer forhandlinger mellom maleriets spesifikke fysiske kvaliteter, historisk analyse og personlig produksjon. Dag Erik Elgin er professor ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO).

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…