20 MA EXHIBITIONS, Kunstakademiet i Oslo 2012

[Bilde]

Master Avgangsutstilling 2012, 20 MA EXHIBITIONS, Kunstakademiet i Oslo
19.05–26.05
Åpning: 19.05 kl. 12.00–18.00



I år har avgangsstudentene på MA ved Kunstakademiet i Oslo bestemt seg for å gjøre ting annerledes. Istedenfor å vise avgangsutstillingen i et galleri eller museum vil klassen ta i bruk hele Oslo by. Hver enkelt av årets tyve avgangsstudenter har valg et sted, rom eller en arena å vise sitt kunstverkverk i. Resultatet er blitt avgangsutstillingen “20 MA Exhibitions” med Kunstnernes hus som base og informasjonssenter. Fra dette utgangspunktet kan man begi seg ut på vandring og besøke tyve forskjellige utstillinger over hele byen.
Ideen bak utstillingen er både å utfordre den tradisjonelle rammen rundt avgangsutstillingen og utnytte byens iboende dynamikk. Hensikten er å skape en unik situasjon og en spesifikk kontekst rundt hvert enkelt utstillingstverk. Slik oppnås nye spennende møter mellom publikum og verk. Utstillingen er planlagt og utviklet med hjelp fra fire kuratorer, kritikere og kunstnere: Per Platou, Terje Nicolaisen, Bo Krister Wallström og Geir Haraldseth.
Det er stor variasjon i studentenes tilnærming til utstillingen. Formatene spenner fra stedspesifikke verk med utgangspunkt i sammenhengen (det være seg den offentlige eller privat sfære), til arbeider som tar i bruk massemedia (som tv-sendinger), til tradisjonell opphengning av maleri i et gallerirom og event-baserte arbeider som en performance eller en forelesning.

Katalogen til utstillingen fungerer som utstillingsguide med en kortfattet presentasjon av de utstilte arbeidene. Katalogen inneholder og så et bykart som viser hvor utstillingsstedene ligger. Katalogen, inkludert kart og dokumentasjonsmateriale kan lastes ned som PDF fil på www.kunstakademiet.no Man velger selv hvordan man kommer seg fra sted til sted, enten man går, bruker offentlig transport eller låner en av gratissyklene ved Kunstnernes hus. De som besøker alle utstillingsstedene og returnerer til utgangspunktet med 20 stempler som bevis kan innkassere en gratis øl fra restauranten på Kunstnernes Hus!

Formen på årets avgangsutstilling er kanskje utfordrende for publikum. Men vårt håp er at utstillingen inviterer til en interaksjon med byen og kunstverkene som overrasker og stimulerer og byr på en opplevelse som man ellers ikke ville fått.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen!

Jesper Alvær (studieleder) & Henrik Plenge Jakobsen (professor)


Kunstakademiet ønsker å rette en spesiell takk til staben på Kunstnernes Hus for samarbeidet.



MA programmet ved Kunstakademiet i Oslo er et toårig studieprogram i billedkunst med vekt på utvikling av individuell kunstnerisk praksis. Studiet tiltrekker seg internasjonale søkere fra Norge, Europa, Asia, Afrika og Amerika.
I studieåret 2011/2012 har MA program hatt følgende gjestelærere:
Michel Auder, Paul Brewer, Kristian Øverland Dahl, Jason Dodge, Goodiepal, Sverre Gullesen, Ann Cathrin November Høibo, Jens Haaning, Victoria Pihl Lind, Cary Loren, Vanessa Joan Müller, Steinar Haga Kristensen, Marta Kuzma, Karl Larsson, Jacob Lillemose, Arne Skaug Olsen, Solvej Helweg Ovesen, Jalal Toufic, Cia Rinne, Stephen Wright, Free/Slow University of Warsaw. I tillegg kommer studieturer til Warsawa, Paris, Amsterdam, Barcelona, Praha, Beirut og Sudan, Nubia og Kongeriket Kush, Cairo og Alexandria.




utstillingskatalogen er tilgjengelig på nett her
20 MASTER EXHIBITIONS på Facebook.
“Kart over for oversikt over utstillingsstedene
":http://www.kunstakademiet.no/katalog/2012-1/kart.

Legg til ekstern kalender…