Perfect Sounds Forever & ASF: TWIN SHADOW (US) + THE PAINS OF BEING PURE AT HEART (US) + DISAPPEARS (US) + STOCKHAUS + PUT YOUR HANDS UP FOR NEO-TOKYO

TWIN SHADOW (US/4AD)

Photobucket

Twin Shadow er Brooklyn-baserte George Lewis Jr. sitt hjertebarn og 30.juni tar han med seg band og swag til Bergen og gjør sin første klubbkonsert i Norge. Debutalbumet «Forget» fikk enorm oppmerksomhet når det kom ut i 2010 og nå kan vi glede oss til andre albumet, «Confess», som slippes den 10.juli på 4AD. Musikken er fin dansbar pop-elektro med store doser 80-talls estetikk, smakfulle arrangementer, synther og klangfulle gitarer over hule trommemaskiner. Tenk deg disse elementene i perfekt harmoni, med Twin Shadow sin Morrissey vokal på toppen, det kan ikke slå feil!

Finn frem «Forget» fra 2010 og hør også den nye singelen «Five Seconds», øv dansetriksene, fordi dette bli bra!

THE PAINS OF BEING PURE AT HEART (US / Slumberlands)


Photobucket

The Pains of Being Pure at Heart er et indiepopband fra New York som har klart det helt store. De dukket opp ut fra intet i 2008 og har fanget hjertene til flere musikkelskere, ikke minst i NME og New York Times.

Den nye platen «Belong» ble sluppet i mars 2011 og er produsert av personer som tidligere har jobbet med storheter som Depeche Mode, U2 og Smashing Pumpkins. Med det kan vi si at de har kommet en lang vei siden deres første konsert, utstyrt med trommemaskin, i vokalisten Peggy sitt bursdagsselskap i 2007. Deres selvutgitte første EP «The Pains of Being Pure at Heart EP» ble kjapt en hit i New Yorks “undergrunn”, og siden da har ryktet spredd seg videre. Debutalbumet, som også er selvtitulert, ble gitt ut i 2009 av Slumberland Records, en av bandets favoritter.

DISAPPEARS (US/Kranky)


Photobucket

Chicago-baserte Disappears består av Brian Case (tidligere the Pony og 90 Day Men), Jonathan van Herik, Damon Carreusco, og nå har også Steve Shelley fra Sonic Youth blitt fast trommis i bandet. De siste årene har de vært svært produktive, og gitt ut 3 album på like mange år på anerkjente Kranky Records, med sin særegne blanding av garagepunk, shoegaze og krautrock. De har turnert med band som Deerhunter, Tortoise, Times New Viking og Jesus Lizard! Vi gleder oss enormt til Disappears sin første konsert i Bergen!

STOCKHAUS

Photobucket

En gang på begynnelsen av 2000-tallet krøp Stockhaus frem i den norske musikalske bevissthet som en edderkopp i en kleskurv.Med eksperimentelle liveshows og avant gardistiske studiodogmer tok han den norske nasjon med flau vind.
2 plater og noen EP-er skulle det bli, konserter fra her til der. I 2003 la han Stockhaus-kofferten tryggt på loftet og startet Ungdomskulen sammen med Frode og Øyvind. Men om nettene kunne han høre kofferten bevege rastløst på seg, som i en Poefortelling. Den knukket og ristet og sendte grøss nedover nabolagets rygg, det var på tide å finne frem stigen. Så endelig i 2012 kom «Colors», Stockhaus seneste plate. En varm raus affære som tok et skritt for de små detaljer og de store følelsene. En 2.0 versjon av Stockhaus, en moderne mann.
il deres aller første konsert i Bergen, 30.juni.

PUT YOUR HANDS UP FOR NEO-TOKYO


Etter å ha overrasket alle med «The Blood of Brethren» i 2009, er Put Your Hands Up For Neo-Tokyo klare med en ny singel. Broken Horse er et korket innslag i årets luftgitar-VM, et uforglemmelig riff pakket inn i en elektronisk poplåt som ødelegger like mye som den skaper.

“Vi vil lage musikk for de som hadde både kjemi og fransk på skolen”, fortalte bandet til NRK P3 i 2009. “Det vil si de som hadde det romantiske i seg, og samtidig ønsker å eksperimentere seg frem til nye, uventede resultater.”

STOCKHAUS

Legg til ekstern kalender…