Brasiliansk Filmaften - Noite do Cinema Brasileiro - "Cazuza: Time Doesn't Stop"

Prosjektet Brasiliansk Filmaften har som mål å formidle brasiliansk kultur og historie gjennom film, og fremme interaksjon mellom brasilianere og nordmenn. Hver andre mandag i måneden vises en brasiliansk film, med ulike temaer som gjenspeiler ulike aspekter ved brasiliansk kultur.

Film 14.05:Cazuza – Time Doesn’t Stop (Cazuza – O Tempo Não Pára)

Caetano Veloso kalte Cazuza for det største navn i brasiliansk moderne musikk. Cazuzas tekster er inspirert av dramatiske toner fra brasilianske Cartola, Lupicínio Rodrigues, Dolores Durán m.fl. Under sitt opphold i London på 70-tallet ble Cazuza kjent med musikken fra Led Zeppelin, Janis Joplin og Rollings Stones, som kan sies å være hans største internasjonale innflytelser. I litteraturen var Beat-poetene, og særlig Jack Kerouac, Cazuzas største inspirasjonskilde.

Cazuzas far eide Brasils største plateselskap, og ga naturligvis massivt støtte til sitt sønns arbeid, fra han var med på å starte et av Brasils største rockbands “Barão Vermelho” til sin solo karriere. Dette til tross for at forholdet mellom de to var noe komplisert. Noe helt annet var forholdet til sin mor, som beskyttet og skjermet Cazuza gjennom hele livet. Cazuza ble en eksponent for en generasjon post-diktatur, som er ønsket å leve til fulle det livet kunne tilby i form av landets nyvunnen  frihet.

Cazuza døde av AIDS 32-år gammel. Han var aktivt fram til sine siste dager både med sin musikk, men også i kampen for økt bevissthet rundt HIV.

Filmen vises med portugisisk lydspor og engelske tekster.

Legg til ekstern kalender…