Nye utstillinger: Bente Sætrang, Bjørn Hegardt og Espen Brændsrød

Bente Sætrang: Det bærende prinsipp for Sætrangs utstilling Retouch 2012 er materialitet og farge. Hun arbeider i grenselandet mellom det besnærende og det ubehagelige, det tiltrekkende og det frastøtende, og undersøker et utrykk i ytterpunktene av det tekstile landskapet. Sætrang arbeider på store og mindre flak av lerret og annet i ulike, robuste kvaliteter; brukte presenninger og lerret av lin og bomull. Hun kombinerer ulike teknikker; fra silketrykk og overmalinger med akrylfarger, til spraybokser med billakk og vanlige fargeblyanter, sandpapir og slipemaskiner.

Bjørn Hegardts utstilling Dark Sun tar utgangspunkt i arkitektur som transformeres og fusjoneres til nye hybrider; Organiske strukturer som har begynt å leve og vokse tilsynelatende utenfor vår kontroll. Ved hjelp av tegning og animasjon bygger Hegardt opp en verden som balanserer mellom urban masse og ruin, hvor gjenstander og arkitektur hoper seg opp i kaotiske klynger og trosser tyngdekraften. Tingenes nyttelogikk forrykkes og nye ambivalente sammenhenger oppstår.
Komplette årganger av FUKT – det internasjonale tegnemagasinet som Hegardt har vært redaktør for siden 1999 – vises i punktutstilling. Fire tegnere fra publikasjonen er representert med arbeider.

Espen Brændsrød: I forlengelsen av sine maleriprosjekt, har Brændsrød de siste årene arbeidet stadig mer med skulpturelle problemstillinger. Med utstillingen Fremskritt uten utvikling
Har han sirklet inn noen grunnleggende tanker rundt egne arbeidsformer og prosesser. Arbeidet har i denne sammenhengen dreiet seg rundt prosessene i seg selv. Fokuset har vært og utforske områder og forbindelser mellom det to- og tredimensjonale.
Flere av Brændsrøds arbeider tar utgangspunkt i avfall eller restmaterialer fra arbeidsprosessene.


Punktutstilling: Runa Vethal Stølen stiller ut brosjer og objekter. Stølens smykker baserer seg på skjøre strukturer fra naturens mikrokosmos og er utformet i bl.a. forgylt stål, epoxy og sand.


Utstillingene står til 3. juni.

[Bilde]
Bente Sætrang

Legg til ekstern kalender…