Jenny Hval - Innocence is kinky

[Bilde]

Jenny Hval – Innocence is kinky

Henie Onstad Kunstsenter 3. juni – 19. august

Åpning søndag 3.juni kl.14:00

Høsten 2011 gjorde Jenny Hval en stumfilmkonsert under Øyafestivalen i Oslo. Hun spilte sin egen musikk sammen med filmen La passion de Jeanne d’Arc, den danske filmregissøren Carl Theodor Dreyers portrett av Jeanne d’Arc fra 1928. Visningsrettighetene kom ikke i havn før i slutten av juli, og dermed måtte hun komponere og øve inn all musikk på under tre uker. Da Henie Onstad Kunstsenter henvendte seg til Hval om å lage en stedspesifikk lydinstallasjon, bestemte hun seg for å spinne videre på det nevnte hastverksarbeidet.

I komprimerte arbeidsperioder i mars og april 2012 har Jenny Hval jobbet på Høvikodden for å spille inn lyder og vokal og skrive tekst. Verket har også utvidet seg parallelt til å bli en bok, en plate, og lyd- og lysinstallasjonen Innocence is kinky som åpner på Høvikodden 3.juni. I denne arbeidsprosessen utvidet Hval også rekkevidden av materialet som dannet grunnlaget for verket. La passion de Jeanne d’Arc er først og fremst et nærstudie av Jeanne d’Arcs ansikt. Innocence is kinky fortsetter dette studiet, men henter referanser fra andre filmer og andre ansikter: Paris Hilton, Nancy i Nightmare on Elm Street, Mia i Fish Tank, Inger i Ordet og Paradise Hotels deltakere.
- En perlerad av white trash of Orléans, som Hval selv kaller dem.

Jenny Hval (f.1980) er en av landets mest fremtredende unge kunstnere og har som forfatter, plateartist og lydkunstner gjort seg bemerket både i Norge og utlandet. Det er få kunstnere som passer inn i Henie Onstad Kunstsenters tverrkunstneriske profil i like stor grad som Jenny Hval. Hennes kunstnerskap beveger seg sømløst mellom musikk, litteratur, scene- og billedkunst. Hun har tross sin unge alder pøst på, hugget ut, skåret til og finslipt et uttrykk som er preget av tilstedeværelse, tilgjengelighet og det sammensatt obskure på samme tid.

Innocence is kinky er en 25 minutter lang lyd- og lysinstallasjon. Lysdesign er gjort av Kyrre Heldal Karlsen, i samarbeid med Jenny Hval.

På åpningen søndag 3. juni vil Jenny Hval og Håvard Volden fremføre en eksklusiv liveversjon av verket.

Verket inngår i Sparebankstiftelsens Kunstgave og skal innlemmes i Kunstsenterets samling ved visningsperiodens ende.

Legg til ekstern kalender…