Robyn Hitchcock

Robyn Hitchcock er endelig tilbake. Også nå tar han med seg gjester som Anne-Lise Frøkedal og Frode Strømstad.

ROBYN HITCHCOCK (uk) har uttalige plater og konserter bak seg siden han dukket opp som sanger, gitarist og låtskriver i THE SOFT BOYS, via punk/new wave bølgen på slutten av 70-tallet. Robyn Hitchcock har vært aktiv på den britiske musikkscenen siden slutten av 70-tallet. Først med punk/new wave-bandet The Soft Boys (som har hatt flere comeback), deretter solo fra 1981. Solokarrieren, der innflytelsen fra The Byrds, Beatles og Dylan er tydelig, har medført rundt 25 utgivelser, inkludert suverene sideprosjekter som The Venus 3, der han backes av fans og venner som Pete Buck (REM), John Paul Jones (Led Zeppelin) og Gillian Welch. Sistnevnte gjorde han også et annet fint samarbeid med på Spooked noen år tilbake, et album der også David Rawlings bidrar. Av andre han har samarbeidet med kan vi nevne navn som Grant-Lee Phillips (Grant Lee Buffalo) og Andy Partridge (XTC).

Robyn Hitchcock har også blitt hyllet på film av superfan Jonathan Demme, som lagde konsertfilmen Storefor Hitchcock i 1998. I 2007 var han igjen på lerret i dokumentarfilmen Robyn Hitchcock: Sex, Food, Death… and Insects, regissert av John Edginton.

Den britiske musikeren har aldri blitt et navn for de store massene, men for mange er han likevel en kulthelt, en dypt respektert låtskriver, en strålende vokalist og en kritikerfavoritt, som fra sin base i London gir ut sitt nye album eksklusivt for det norske markedet.

http://www.robynhitchcock.com/

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…