Musikkfest på Internasjonalen

Tradisjonen tro blir det musikkfest på vår utesene! Ni deilige konserter, heelt gratis. Sjekk årets program:

13:30 HEARTFELT

[Bilde]

Heartfelt lager energisk elektronisk popmusikk med overraskende vendinger og stadige innblikk inn i hans klassiske univers. Han har stått på scener i LA (på den sagnomsuste klubben Viper Room), London, Berlin og Shanghai og spilt konserter med band som Niki the Dove og Chairlift.

Debutplaten kommer til høsten og første singel slippes i løpet av våren. Platen skrev Heartfelt i New York, LA og London og den er iscenesatt i et mørkt og forlatt barokkpalass der de storslåtte salene er fylt med synter, trommemaskiner og kammerorkester.

I tillegg til popmusikk har Heartfelt skrevet musikk for orkester og diverse ensembler, arrangert musikk for Nils Petter Molvær og KORK og han fikk sin første første symfoni urfremført i august i 2011.

Linker
www.heartfelt.no

14:30 ADAM EATON

[Bilde]

Adam Eaton er en singer/songwriter fra Melbourne, Australia. Med interesse for skandinavisk musikk kom han til Norge i 2010, hvor han startet opp soloprosjektet sitt. I juli 2011 samlet han sammen bandet og dro til en liten øy på vestlandet for å spille inn debut EP’en ‘You and I and us’. Resultatet er nydelig alternativ country, iblandet folk og pop.

“His music can only be described as beautiful, well-crafted and touching.” (Amy Bastow)
“There’s a distressing tendency in Aussie alt-country for vocalists to affect a Yankee twang, so It’s nice to see Adam Eaton resisting this. Perhaps it’s a result of homesickness (his debut EP was recorded in Norway) but, whatever the reason, the Melbournian brings a welcome authenticity. In under 15 minutes Adam Eaton has established himself as a compelling voice in a well-worn genre.” (Rave Magazine, Dan Dixon)

Linker
www.adameatonmusic.com

15:30 ANDREA DAHLE

Andrea Dahle (21) er en artist som for tiden har fått mye oppmerksomhet. Dahle har vært listet i nesten 1 år på NRK P3 med singlene “Play For me” og “Seeds”, og er fremdeles å høre på radio i hele landet. I tillegg til å ha toppet listene på P3s “Nrk Urørt” i lang tid, har hun også spilt på en rekke festivaler, deriblant Øya Festivalen og Slottsfjell.

16:30 BURNING MOTHERFUCKERS

[Bilde]

The conflagrant 2-piece whose bravely elected pseudonym mirrors clenched fists and plans of mutiny, brings ether to preconceived anarchic torches. At the golden age of punks monogamous pureness these hippies would most likely be outcasts, but age is surely ripe for the psychedelic crossbreed of raving sonic tantrums and inner space explorations. If not, we who already embrace it will think highly of ourselves and pat our backs for knowingly and willingly hiking with the missile to a future psychpunk epicenter. Their debut EP will be out on Handmade Records this year.

17:30 SURFERS LINGO

[Bilde]

Surfers Lingo er et nordnorsk surfeinspirert, barskt indierockband dannet i 2008. Bandet består Isak Falch Alsos på bass og vokal, Sigve Jacobsen Kvitvik på gitar og vokal, og Lars Haug Nilsen på trommer og kor. Noen stikkord for musikken er: flerstemt, dansbart, litt britisk, litt westcoast, og en god del surfeinspirert, barsk indiepoprock!
*
Bandet startet karrieren sin med å vinne den nordnorske rocketevlingen Rock Mot Rus mot 70 andre band som tidenes yngste vinnere. Senere har bandet blant annet vunnet konkuransen NRK Urørt Under 16, spilt på Øyafestivalen 2011, fått P3-listet singelen Peach Pelican (med Frode Jacobsen som produsent), gjort spillejobber på by:Larm 2011, oppvarming for BigBang, og flere festivalspillejobber på blant annet Bukta- og Parkenfestivalen.
*
Høsten 2011 hadde bandet en live-pause og tok turen til Store Studio i Bodø for å spille inn sin debutt-plate, med Martin Bowitz som produsent. Bowitz har blant annet band som Kråkesølv, Kollwitz og Cold Mailman på CVen. Vinteren 2012 skal brukes på å ferdigstille platen før en utgivelsetil våren.

18:30 STINA STJERN

[Bilde]

Stina Stjern har vært rundt the block og kommet opp med den knallsterke debutskiva “Days Like Waves”, noe som fikk selv de morratrøtte vertene på TV2s God Morgen Norge til å sperre opp øynene! Stina stilte selvfølgelig i studio med hennes varemerke, strikketøyet, godt plassert i lankene. Med en fortid i band som Supervixen og Quintrophenia er Stina en garvet rockejente som har brukt god tid på å foredle sitt musikalske talent. Og liker du artister som Nico, Yo La Tengo og John Cale er oddsene ganske store for at du vil drømme deg bort i hennes herlige og personlige form for rock.

For mer info, se: www.stinastjern.no

19:30 TOMORROW WE MOVE TO HAWAII

[Bilde]

Tomorrow We Move To Hawaii ble født i Berlin, var rebelske i Amsterdam og har blitt voksne i Oslo. Duoen Brox og Stranger spiller mørk og uimotståelig electro-trash-pop, med en rå in-your-face attitude, energisk og aggressiv men samtidig cool og tilbakelent.

Strangers tekstsamarbeid med Steven van Zandt (Little Steven) refererer til legender som i sin galskap har inspirert alt fra sonic Youth til Dylan; beat poeter/surrealister som Alan Ginsberg og Arthur Rimbaud.
Brox sine melodiøse og suggerende synther og Strangers kompromissløse liveopptreden gjør TWMTH til en drøy, uforutsigbar og fengende opplevelse.
Tomorrow We Move To Hawaii får deg til å danse – i sløy svett synthstøy.

20:30 CROOK ISLAND

[Bilde]

Crook Island leverer lekker og leken indiepop med referanser til storheter som Joy Division, Roxy Music og selvfølgelig Pavement. I løpet av det siste året har Crook Island spilt et knippe skjellsettende konserter i hovedstaden og er klare for å bringe vakker musikk til indiehuer rundt omkring i det ganske land. De fire medlemmene i Crook Island har på hver sin kant hatt lang fartstid i den norske musikkundergrunnen.

Gitarist, vokalist og låtskriver Jan Erik Johansen har holdt skrangle-lofi-indie-scena på sørlandet levende med masse band og uavhengige labler. Maria Due er velkjent som soloartist og bidrar i Crook Island med nydelig vokal og kule gitarriff. Trommis Martin Solli har vist seg å være en perpetuum mobile i bandsammenheng og med Crook setter han skarpen i tredje gir og driver musikken inn i hjertene på sjøl de mest inntørka bransjefolka bakerst i lokalet. Sammen med Solli står Erik Aster på bass for de rytmiske chakrane og det jordnære fundamentet i bandet.

Det er lett å drømme seg tilbake til tenåras forelskelser, frustrasjoner og forvirring når man hører låter som Way og 1980, men du trenger ikke å være født på 70-tallet for å digge det kompromissløse uttrykket til crooksa. De aller fleste kan drømme seg bort i de tidløse vokalharmoniene og gitartemaene til Johansen og Due. For de som var så heldige at de fikk med seg Crook Islands konsert utafor Mono på Musikkfest i fjor, minnes de sikkert et vell av av støyende gitarer, lekre vokalharmonier og drivende rytmer som stryker deg lett på ryggen så du lukker øynene og glømmer at du har både fastjobb og huslån.

21:30 NOW WE’VE GOT MEMBERS

[Bilde]

Now we’ve got members byr på instrumental improvisasjon, ujevn taktart og minimale riff der musikk fra Øst-europa eller Etiopia er like relevant som vestlig indierock, og Terry Riley sitter pent ved siden av James Brown. I mer enn ti år har Now we’ve got Members kvernet ut sin spesielle mikstur av balkan-folk, gresk rembetika, 70-talls prog, indiepop og fri improvisasjon og bandet slipper sitt femte album ”Teleologies" på Metronomicon Audio i vår.

Linker
www.metronomiconaudio.net

Legg til ekstern kalender…