Åpent atelier: Liv Bugge, Sveinn Fannar Jóhannsson og Gunvor Nervold Antonsen




W17 inviterer til Åpent atelier på Kunstnernes Hus med Liv Bugge, Sveinn Fannar Jóhannsson og Gunvor Nervold Antonsen fra 25. til 27. mai 2012.

Åpning fredag 25. mai kl. 19-21. Forfriskninger.
Åpningstider lørdag 26. og søndag 27. mai: 12.00 – 14.00


Velkommen!


LIV BUGGE: Making space for a horizontal gaze

Liv Bugge presenterer et pågående prosjekt med arbeidstittelen Making space for a horizontal gaze, i tillegg til et utvalg andre arbeider. Bugge har også i løpet av perioden på W17 startet visningsplattformen FRANK i samarbeid med kunstnerne Sille Storihle og Synnøve G. Wetten. Søndag 27. mai kl. 20.00 vil FRANK ha et arrangement på Bugges atelier, der dramatikeren Karen Røise Kielland vil holde et performativt foredrag om sin fire måneder lange vandring fra Norge til Venezia i 2011. Røise Kielland fulgte i fotsporene til malerinnen Cathrine Hermine Kølle som gikk den samme distansen i 1841, alene, kun utstyrt med en sypose og en pistol mot ville hunder.

Bugges kunstneriske praksis inkorporerer en rekke ulike medier, med hovedvekt på video. Arbeidene dreier seg ofte om maktrelasjoner og Bugge er interessert i aggresjon som både en konstruktiv og destruktiv kraft i samfunnet. Bugges kunstneriske praksis omhandler ulike juridiske, sosiale og fysiske former for utenforskap, og hun ser seg selv i en tradisjon der kunstneren ser utenforskapet som en posisjon med muligheter.
Liv Bugge (f. 1974) har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo og HiSK (Higher Institute for Fine Art) i Belgia. Hun har nylig gjort prosjekter for Konsthall C i Stockholm (2011), NY ArtBookFair ved MOMA i New York (2011), Gallery D.O.R. i Brussel (2011), Spike Island i Storbritannia (2011), No Soul for Sale ved Tate Modern i London (2010), Momentum i Moss (2009), Galleri Trafo i Asker (2008), PROJECT i Nederland (2008). Videre har hennes filmer blitt vist ved flere festivaler som Festival international de film et video de creation i Luxembourg (2008) og Seminário Internacional Arte e Natureza i Brasil (2011).

SVEINN FANNAR JÓHANNSSON: Wheels and Trophies

Sveinn Fannar Jóhannsson viser en rekke ferdige og halvferdige verk som tematisk kretser rundt tvang, transformasjon og bevegelighet. Ulike materialer og objekter er funnet, kjøpt eller eliminert og glimrer dermed med sin modifiserte funksjon, eventuelt ved sitt fravær.
Det nystartede forlaget Multinational Enterprises presenterer også sin første fysiske bokutgivelse Wheels and Trophies. Boken er en symbolsk visuell undersøkelse av kunstnerens arbeidssituasjon i løpet av atelieroppholdet, hans forventninger til og ideer om kvalitet og produksjon.

Jóhannsson jobber prosjektorientert på tvers av tematiske og tekniske sjangergrupper. Med utgangspunkt i kunsthistorie og dagens aktuelle samfunn dyrker han en lakonisk visuell nysgjerrighet. Dette tematiseres gjennom en utstrakt bruk av kryssreferanser og en hybrid sjangerblanding av medier. Både direkte og subtilt åpnes det opp for nye og alternative betraktningsmåter, på grenselinjen mellom fornærmelse og troverdighet, mellom konstruksjon og kollaps, og med en elegant fornemmelse av det alvorlige.
Sveinn Fannar Jóhannsson (f. 1977 i Reykjavík) bor og jobber i Oslo og er utdannet fra kunstakademiet i Leipzig. Blant hans seneste separatutstillinger er Who‘s the Postman Now, Grünerløkka Kunsthall, Oslo; From a Point to Another, MELK, Oslo; A Narrow Scene of Hypothetical Circumstances, Fotogalleriet, Oslo; And You Could Have a Limp, Kunstraum D21, Leipzig.


GUNVOR NERVOLD ANTONSEN: Poems for my Poets
Prosjektet Poems for my Poets, som Gunvor Nervold Antonsen har utarbeidet på W17, tar utgangspunkt i kunstnerens egen lesning av dikt og det personlige forholdet som oppstår mellom kunstneren, diktene og dikterne gjennom lesningen. På atelieret har hun arbeidet frem en serie to- og tredimensjonale verk som iscenesetter klanger, etterbilder og fysiske erfaringer fra egne diktopplevelser.
Nervold Antonsen viser i sine tekstile montasjer, treskulpturer og malerier en eksperimentell, intuitiv og personlig fundert tilnærming og bruk av ulike kunstneriske tradisjoner. Kunstneren forener maleriske teknikker, tekstile materialer, papir og tre i montasjer og skulpturer, ofte som enkeltstående verk som til slutt finner sammen i en helhetlig komposisjon. I hennes arbeider møtes direkte ekspressiv kraft med sanselig materialitet. Med klare referanser til tidlig modernisme, Art Brut og neo-ekspresjonisme, er kunstneren inspirert av urene og intuitive uttrykk.
Gunvor Nervold Antonsen (f. 1974) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, og Kunsthochschule Berlin-Weissensee i Tyskland. Hun har siden 2001 hatt en rekke separatutstillinger og gruppeutstillinger, og er blant annet innkjøpt av Norsk Kulturråd, Nasjonalmuseet, Utenriksdepartementet, Norges Banks kunstsamling og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Fra 2006 til 2009 var hun med å etablere og drive SOFT galleri i Oslo. I 2010 ble hun tildelt Norske Kunstforeningers Pris / Debutantprisen på Høstutstillingen for tekstilmontasjen Barovessjan.


Om W17
W17 er et atelierprogram initiert av Bildende Kunstneres Hjelpefond i samarbeid med Kunstnernes Hus. Prosjektet pågår fra 2008 til 2014, og tilbyr atelierer, produksjonsstøtte og visningsmuligheter for norske kunstnere eller kunstnere som er virksomme i Norge. Under oppholdet utarbeider kunstneren et prosjekt som presenteres gjennom åpne atelierer. Atelierprogrammet tilbys tre kunstnere av gangen i en begrenset tidsperiode. Med en løpende produksjonsvirksomhet som åpner opp huset fra innsiden, ønsker W17 å stimulere kunstnerisk energi og nyproduksjon.

Illustrasjonsbilde: Wheels and Trophies, Sveinn Fannar Jóhannsson

Legg til ekstern kalender…