PICTURE IN PICTURE

[Bilde]
Torsdag 31. mai kl 19.00 ønsker Trondhjems Kunstforening velkommen til åpningen av utstillingen ”Picture In Picture”!
*
*Utstillingen ”Picture In Picture” (31.05. – 01.07) er et felles utstillingsprosjekt til de fire kunstnerne: /// Astrid Findreng /// Grethe Britt Fredriksen /// Elisabeth Engen //og // Eleanor Torsen ///. I utstillingen vil de vise malerier, foto, animasjonsfilmer, installasjoner og objekter. Enkeltverk og fellesverk

Utstillingen ”Picture In Picture” (31.05. – 01.07) er et felles utstillingsprosjekt til de fire kunstnerne: /// Astrid Findreng /// Grethe Britt Fredriksen /// Elisabeth Engen //og // Eleanor Torsen ///. I utstillingen vil de vise malerier, foto, animasjonsfilmer, installasjoner og objekter. Enkeltverk og fellesverk
*
”Picture in Picture”, forkortes gjerne til PiP og er betegnelsen på sporet du må opprette i filmredigeringsprogram for å kunne vise flere filmsekvenser eller bilder parallelt i en og samme billedrute. Flere av arbeidene på denne utstillingen har også ulike bilder eller motiver som opptrer sammen. Ofte dreier det seg om motiver som står i kontrast til hverandre som kaos og harmoni, konstruksjon og destruksjon, eller inne vs. ute, i et og samme bilde. Picture in Picture gjør det mulig å referere til flere sider ved virkeligheten i et og samme bilde, og åpner kanskje for assosiasjoner og refleksjoner som gjør det mulig for betrakteren selv å se inn i eller ut i nye rom.
*

Den sovjetiske filmskaperen Sergei Eisenstein, særlig kjent for Panserkrysseren Potemkin (1925), benyttet seg av det han kalte montasjeteknikk – noe som i korthet går ut på at sammenstillingen av to bilder skal resultere i et tredje bilde hos betrakteren.
*
Utstillingen er en videreutvikling av prosjektene MODERNE RUINER, vist i Heimdal Kunstforening og Nord-Trøndelag Fylkesgalleri, og FLUKTROM som har vært vist i LNM og Trøndelag senter for samtidskunst. Deler av FLUKTROM er også vist under Trondheim Open 2011 og på Minimalen 2012.
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…