Nix!

Mine damer og herrer: Her har dere et brutalt silkebrøl av en utstilling. Fra Oslos rockescene via tegneseriekollektivet Dongery inntar kunstneren Sindre Wexelsen Goksøyr Galleri Storck med sine iøyenfallende silketrykk.

Gjennom vinteren og våren 2012 har SWG jobbet med en serie arbeider håndtrykket av kunstneren selv på silketrykkerier i Oslo og Queens. I sin karakteristiske stil manes det fram saftige scenarioer som knives mellom å være forstyrrende og vakre, angstfulle og lattervekkende.

Sindre Wexelsen Goksøyr tar oss med inn i et forskrudd og mørk bakgate av Disneyland, en uhyggelig drømmetilstand befolket av frustrerte dyr, frådende sjømenn og grasiøse fristerinner med onde hensikter. Under de rene flatene, den klare stilistiske linjen, det naivistiske formspråket ulmer en uhyggelig lukt av bedervet kjøtt, svette, billig parfyme og pipetobakk fra et syndens Andeby, eller er det kanskje Oslo?

Salgsutstillingen sparker i gang tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo, som i likhet med Sindres arbeider er med å bryte med den gjengste oppfatning av tegneserier og tegneseriens estetikk.

Sindre Wexelsen Goksøyr er kjent for sine slående t-skjorter og plakater for bl.a. Øyafestivalen og The Villa Dancing, lager prisbelønte tegneserier og er tilknyttet det surrealistiske Dongery-miljøet og har en fortid fra rock bl.a. som halvparten av bandet Piledriver.

Galleri Storck

Bjerregårdsgate 29
Vernissage: Torsdag 7.juni kl. 18.00-21.00

Åpningstider: Hverdager fra 12.00-17.00,
lørdag og søndag 12.00-16.00,
mandager stengt.
Utstillingen varer til 24. juni.

Mer info: www.galleristorck.com[Bilde]

Legg til ekstern kalender…