Visning av avgangsfilmer kull 7 fra Den norske filmskolen

Vi har den store ære av å invitere dere til visning av våre avgangsfilmer fra Den norske filmskolen. Vi er veldig stolte av å endelig kunne vise dere hva vi har jobbet med og gleder oss til å møte publikum og filmbransje. Visningen er tirsdag 19.juni klokken 15:00 på Cinemateket. Det er gratis, men man må hente ut billett på forhånd. Det blir raskt utsolgt, førstemann til mølla prinsipp.

Som det syvende kullet fra filmskolen er vi de første som er utdannet under dekan Thomas Stenderups penneprøve-pedagogikk. Det er 8 øvelser (kalt penneprøver) iløpet av 3 år, i tillegg til linjeundervisning for de 7 fagfunksjonene regi, klipp, foto, produksjonsdesign, lyd, produsent og manus.

Filmene er inntil 25 minutter lange og det er 6 team som hver har et budsjett på mellom 380.000 og 530.000 kr. Alle filmene har premiere på kortfilmfestivalen i Grimstad sommeren 2012. Kom innom, se litt film og møt oss i kull 7!


«TIL DEN DET MÅTTE ANGÅ»

Regissør Aasne Vaa Greibrokk


[Bilde]

Sjanger – Drama / Språk – Dansk

Vi hadde tre regler:
1: Vi skal ikke vite noe om hverandre.
2: Vi møtes første fredag i måneden, i et år.
3: Når det er slutt så er det slutt for alltid. Vi ses aldri igjen.

“Til den det måtte angå” utspiller seg i København. Vi har med oss de to fantastiske danske skuespillerne Ann Eleonora Jørgensen (Italiensk for nybegynnere, Forbrytelsen_) og Dejan Cukic (_I Kina spiser de hund, Snabba Cash, Forestillinger).


«Å VOKTE FJELLET»

Regissør Izer Aliu


[Bilde]

Sjanger – Drama / Språk – Albansk

Isa er en gutt som prøver å være mann, som faren sin. Og menn gråter ikke. Etter å ha mistet en av familiens sauer, blir Isa sendt til fjells med broren Hamid for å finne den. Under letingen blir Hamid skadet, og Isa får et dilemma. Skal han utføre sin plikt ovenfor faren og finne sauen, eller skal han ta seg av broren og få ham hjem?


«ELSKER DEG OGSÅ»

Regissør Dino Murselovic


[Bilde]

Sjanger – Drama / Språk – Norsk og Bosnisk

Semir, en mann med føttene plantet i to forskjellige land, opplever at hans to adskilte liv brått kolliderer: etter et slagsmål blir han hospitalisert og våkner opp til både sin norske og bosniske familie i et og samme rom. I rollen som Semir finner vi den serbiske skuespilleren Sergej Trifunovic som spiller mot Anna Dworak og Maja Lasic som sine koner.


«FRAMAND FISK»

Regissør Mikal Hovland


[Bilde]

Sjanger – Drama, Komedie / Språk – Norsk

FRAMAND FISK er en varm komedie om Margrethe og Dag-Gunnar, et ektepar i 50-årene som driver kafeen på brygga i det lille øysamfunnet Vindøy. Helt siden Dronning Sonja var på besøk en gang på 90-tallet og snakket varmt om Margrethes fiskegryte, har Margrethe drømt om å utvide kafeen til fiskemottaket ved siden av. Men det har alltid kommet noe i veien. Så en dag er det for sent. Da flytter den verdensvante Julia, og hennes japanske kjæreste inn i fiskemottaket, og åpner en sushi-bar(!). Margrethe bestemmer seg da for å ta opp kampen mot den «nye» måten å spise fisk på.


«ROAMING»

Regissør Faisal Osman


[Bilde]

Sjanger – Feelgood drama / Språk – Norsk og Farsi

Younees (18) og familien skal flytte til London. Den siste dagen i Norge, hvor han tar farvel med vennene og kjæresten sin, drar Younees på en avskjedstur igjennom Rykkinn og Younees må bestemme seg for hva det er han egentlig vil.


«JACKIE»

Regissør Liv Karin Dahlstrøm


[Bilde]

Sjanger Drama, Komedie / Språk Norsk

En film om sjalusi og avkappede fingre. Taxisjåføren Rolf frykter å miste kona Turid når hennes nye kollega oppleves som en trussel for ekteskapet. Istedet for å sette ord på sjalusien vrir han på sannheten for at også hun skal få føle på det å være sjalu. Filmen er en utradisjonell kjærlighetshistorie. I bunn ligger det en alvorlig tematikk, men det hele er fortalt med et humoristisk blikk på hvordan vi mennesker hanskes med hverandre. I hovedrollene finner vi Jan Sælid som «Rolf», Marit Adeleide Andreassen som «Turid», André Brunvoll som «Edvard» og Espen Hana som passasjeren «Jakki».

Legg til ekstern kalender…