After Work ved Tegnebiennalen 2012

[Bilde] [Bilde]

Steder: Tegnerforbundet, Gml. Teatermuseet og
Sjøfartens Hus
Tid: Torsdag 7. juni kl. 17-19
Pressekontakt: Hanne Lydia O. Kristoffersen
Mobil: +47 917 32 278 eller [email protected]

After Work torsdag 7. juni kl. 17-19
Torsdag 7. juni holder Tegnebiennalen langåpent frem til kl. 19. I tillegg til utstillingen, som tar Autgangspunkt i tegning som ytring, vises performancer av fire av kunstnerne: Marthe Ramm Fortun, Tammo Rist, Aleksi Wildhagen og Rus Mesic. Det vil også bli anledning til å få med seg en omvisning av utstillingen.

Med humoristisk energi tilbyr Marthe Ramm Fortun fiksjons-historiske vandringer i Kvadraturen. I Eufemiavisene inviteres publikum ut i omgivelsene rundt Akershus Festning på en 15. minutter vandring med visuelle og tekstbaserte innslag. Fortun stopper på sentrale steder og forankrer en levende assemblage-form i spor av historiske hendelser knyttet til middelalderdronningen Eufemia, i fortid og nåtid.

Rus Mesics performance Here, There, Nowhere tar utgangspunkt i tilhørighet og språk. Performancen setter søkelys på å være tilknyttet to ulike kulturer og språk, et sted mellom fortid og nærhet, mellom her og der. Here, There, Nowhere handler om lengselen etter et mistet hjem som med tiden er blitt et utopisk sted som bare eksisterer i hukommelsen.

Aleksi Wildhagens prosjekt tar utgangspunkt i tilstedeværelse og registeringer i Kvadraturen. Med utgangspunkt i en hjemmesnekret vogn med parasol er han i dialog med de som måtte dukke og i tillegg til at han tegner epsioder som oppstår. Som en flanør beveger han seg på sakte vis i bybildet, og utfra vognen som omdriningspunkt oppstår sosiale møtepunkter.

Kunstnerisk leder Hanne Lydia O. Kristoffersen holder omvisning i utstillingen. Dette vil være en ypperlig anledning til å få med seg førstehånds kjennskap til de deltagende kunstnerne.

Program torsdag 7. juni kl. 17-19
Kl. 1700 Performance ved Rus Mesic
Kl. 1730 Performance ved Marthe Ramm Fortun
Kl. 1800 Omvisning med kunstnerisk leder Hanne Lydia O. Kristoffersen
Tammo Rist og Aleksi Wildhagen har performancer som pågår i hele åpningstiden

Om Tegnebiennalen 2012
Tegnebiennalen ønsker å aktualiserte følgende: Hvordan kan tegning stille spørsmål ved forhold i samfunnet og brukes i den politiske diskusjonen? Biennalen belyser friksjonen mellom direkte, politiske uttrykk og mer indirekte fortellerformer, som billedkunstnere ofte benytter.

Alle tegneriske uttrykk kan sies å være ytringer. De 34 kunstnerne forholder seg til temaet på ulike vis: Noen er utilslørt politiske og kommenterer saker som 22. juli eller katastrofer fra nyhetsbildet. Andre snakker i abstrakte formspråk og setter søkelys på sorg, utilstrekkelighet eller humoristiske sider ved meningsytring.

Den sjette Tegnebiennalen er lagt til Kvadraturen som har vært utgangspunkt for Tegnerforbundets aktivitet og visningsrom i en årrekke. Biennalens tre ulike lokaler, som alle ligger ut mot Rådhusgaten, er ulike og skaper ferdsel i området. Tegnebiennalen setter spørsmålstegn ved de tradisjonelle skillelinjene mellom det konkrete, diskuterende språket og billekunstens intuitive og indirekte språk. Biennalen går inn i skuddlinjen mellom det som er uhåndgripelig og komplisert, og det som er populistisk og raskt avlest.

Legg til ekstern kalender…