Great White Plains

Erlend Ropstad er en norsk sangartist og låtskriver, nå spiller han på Mono med bandet sitt Great White Plains.

Erlend Ropstad nådde for et par år siden et punkt i karrieren hvor det å kjøre en kjip opel meriva på autobahn aleine med en kassegitar i baksetet rett og slett ikke var like moro lenger. Det ble kjedelig. Og lite rock. Han kjøpte en gammel Marshall-stack, en Gibson Les Paul Custom, startet bandet Great White Plains og begynte å bokse i stedet.

Sammen med bassist Øyvind Storli Hoel (big bang, superfamily) og Gunnar Sæter (Grande) fikk han utløp for alle bluesrock-ambisjoner, fortrengt gjennom flere år som singer songwriter. Debutplata er spilt inn med David Larring (To Much Yang) som teknikker, co-produsent og medmusikant på et par spor og kommer ut til høsten.

Den legendariske Nashville-produsenten Vance Powell, mest kjent for å være Jack Whites høyre hånd, har mikset et par av låtene og er selverklært fan av Great White Plains. Musikalsk sett ligger Great White Plains like om hjørnet fra Jack Whites rock innsausa i soul. Reaksjonene fra folk som har hørt musikken har stort sett gått i: ”hva var det Erlend Ropstad dreiv med med de der kassegitargreiene?”, ”boksemusikk!” ”Et sånt band har vi ikke i Norge i dag, men vi trenger det”

http://nb-no.facebook.com/pages/Great-White-Plains/164229220278771

http://www.erlendropstad.com/

http://snd.sc/fGUNWC

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…