NILS PETTER MOLVÆR TRIO + JENNY HVAL på HOK

Henie Onstad Kunstsenter er stolte over å presentere to konserter med artistene Jenny Hval og Nils Petter Molvær på utescenen.

[Bilde]

[Bilde]

Jenny Hval (f.1980) er en av landets mest fremtredende unge kunstnere og har som forfatter, plateartist og lydkunstner gjort seg bemerket både i Norge og utlandet. Det er få kunstnere som passer inn i Henie Onstad Kunstsenters tverrkunstneriske profil i like stor grad som Jenny Hval. Hennes kunstnerskap beveger seg sømløst mellom musikk, litteratur, scene- og billedkunst og hun har gitt ut flere album og bøker under aliaset Rockettothesky og eget navn. Til Høvikodden kommer hun med sitt band, bestående av Håvard Volden og Kyrre Laastad, som vil fremføre eksklusivt nytt materiale fra hennes kommende plate.

Nils Petter Molvær (f. 1960) har preget norsk jazz i over 25 år og er i dag en musiker av verdensformat. På 1980-tallet spilte han blant annet i Masqualero og Oslo 13, samt med musikere som Sidsel Endresen og Marilyn Mazur, men det var Molværs første utgivelse i eget navn, Khmer, som for alvor plasserte ham på det internasjonale jazzkartet. Siden har han vært en av Norges mest ettertraktede artister og har gitt utallige konserter på festivaler og klubber både i inn- og utland. De siste årene er det hans nye trio, med Stian Westerhus på gitar og Erland Dahlen på trommer, som har vært hovedprosjektet. I fjor ble albumet Baboon Moon møtt med gode kritikker, og det denne besetningen vi får møte på Utescenen på Høvikodden.

10.juni kan publikum også få med seg utstillingen Sonja Henie – Konstruksjonen av et bilde og Ilya Kabakov – A return to painting 1961-2011. Barneverksted og juniorlab samme dag. Se hjemmeside for nærmere program. Inngang inkludert i museumsbillett.

Legg til ekstern kalender…