Det Andre Teatret presenterer DKS EXPO nr.4 Gullsekkvinneren SUPERWOMAN

Det Andre Teatret presenterer
DKS EXPO nr.4
Gullsekkvinneren
”SUPERWOMAN”
av
Fjørtoft produksjoner

I samarbeid med Norsk Scenekunstbruk og Kunstløftet/Norsk Kulturråd inviterer vi fagfolk og interesserte fra scenekunstfeltet for barn og unge. Fire ganger frem til høsten 2012 skal vi trekke frem interessante forestillinger fra Den Kulturelle Skolesekken som vi synes bør diskuteres og løftes frem på ulike måter. Dette er den fjerde forestillingen i rekken. Kanskje blir vi smartere, kanskje får vi det litt hyggelig og kanskje blir vi litt stoltere av det vi driver med.

Her er planen:
1. Vi ser en forestilling sammen med et åpent publikum til stede kl.14:00
2. Vi hører to “synsere” fra litt i utkanten av feltet snakke i 15 min om hva de har sett
3. Vi prater litt i nye 15 min med folka som har laget forestillingen
4. Den Andre Caféen er åpen og serverer mat og drikke til de som vil sitte igjen litt

Hele sulamitten tas opp på video og legges tilgjengelig for interesserte via Norsk Scenekunstbruk sin nettløsning og kan sees her: www.kanalscenekunst.no

Arrangementet koster kun 100,- for voksne, 70,- for barn og er åpent for alle interesserte.
Vi setter ualminnelig pris på om dere gir lyd om dere kommer til [email protected] i forkant.

Prosjektet er under kunstnerisk ledelse ved Det Andre Teatret og er et samarbeid med Norsk Scenekunstbruk med støtte fra Kunstløftet/Norsk Kulturråd. Det Andre Teatret ligger midt mellom Sagene og Torshov i Oslo i Ivan Bjørndalsgt.9. For mer info: www.detandreteatret.no.

SUPERWOMAN

Hva er det som får stuntfolk til å kaste seg foran biler? Hvorfor lar de seg bli tent på? Og hvordan lages egentlig slåsscener på film?
Thea Danielsen Fjørtoft er stuntkvinne og skuespiller. Hun er den eneste i Norden som innehar denne kombinasjonen.
«Superwoman» er en autobiografisk foredragsforestilling med utgangspunkt stuntkvinnes erfaring, og refleksjoner rundt prosesser hun går igjennom i sitt yrke.
Skuespilleren har selv jobbet på over 25 film og TV produksjoner, som stuntkvinne. Tematisk er dette en forestilling om å følge drømmer og å sette seg mål, gjerne høye og uoppnåelige mål. Om å tillate seg selv å drømme om at alt er mulig. Dette er en en forestilling full av film og lyd, action og dramatikk, hvor stunt blir avslørt og forklart. Med utgangspunkt i stuntbransjen, berøres emner som grensesetting, tillit, mot, respekt, og verdien av å ha gode kollegaer som holder avtaler.
Forestillingen er en blanding av Theas egne erfaringer og hennes refleksjoner rundt dette. Som tittelen insinuerer kan oppdragene noen ganger bli vel spesielle. Forventningene om at en stuntperformer aldri slår seg, er udødelig, og aldri har betenkeligheter ved å gå høyere, lengre, fortere eller hardere, er i høyeste grad en myte som følger med yrket.
Å være stuntkvinne handler ikke nødvendigvis om å være jackass, eller kaste seg foran den første og beste bilen som kommer forbi. Presisjon, tillit, selvkontroll og tålmodighet er vel så viktig som mot, fysiske ferdigheter, mental styrke og til slutt litt guts.
VINNER AV GULLSEKKEN 2012 FOR BESTE PRODUKSJON!

Legg til ekstern kalender…