Gut Feelings 30/6:MORTEN MYKLEBUST, JULIE STOKKENDAL, SIMEN TANGEN +++ I HJEMMETS KOLONIHAGER (BJØLSEN)

[Bilde]

Lørdag 30. juni blir det sol og skyfri himmel over Oslo. Du våkner sent etter å ha danset nyveivdans på Revolver hele fredagskvelden, og ringer en venn. Sammen sykler dere til Sagene og finner veien til Hjemmets Kolonihager like bak Bjølsen skole.

Der lokker den liflige duften av nystekte vafler og bakverk, og på Plassen foran Funkisscenen er det yrende folkeliv av unge og gamle som spiller boccia og kubb, brettspill og ringspill – eller som bare koser seg i en fluktstol i solskinnet.

PROGRAM, FUNKISSCENEN (13-17):

Morten Myklebust
Tidligere i år kom den etterlengta debutplata til Morten, og endelig fikk alle som ville oppleve nydelige låter som SheShe og Away. Oppmerksomheten fra rikspressen har heller ikke latt vente på seg etter plateslippet, og plutselig var Morten anbefalt i både damebladet Elle og gjest i Dagsrevyen! At han nå ser ut til å bli hele landets singersongwriter denne sommeren gjør ikke oss noe – vi er bare glade for at han tar seg tid til å komme innom kolonihagen, vi!

Julie Stokkendal
Søte og sjarmerende Julie Stokkendal har ikke spilt konserter i Oslo på lenge, men var allikevel langt framme i bevisstheten til oss i Gut Feelings da vi skulle finne artister til Kolonihagen. Vi har nemlig veldig gode minner fra de flotte opptredenene hun gjorde på Slottsfjell og Chateau Neuf for noen år siden, og er utrolig glade for å kunne annonsere at Julie er tilbake!

Simen Tangen
Det aller beste med å lage festival er at du kan booke artister du aldri har sett live, men har hatt lyst til å få med deg lenge. Simen Tangen er en sånn artist for oss. Han slapp plata Fall/1998 tidligere i vinter til finfine omtaler, blant annet fra Furore i Harare som beskrev han som “en delikat laserstråle” og skrev at "Dette er den type låtskriver vi trenger i dagens samfunn, i dagens musikk. En som bruker ordene du ikke klarer helt å bruke sjøl. Med Silje Høgevold som topnotch duettpartner og mest av alt “Born In” som keytrack (sorry for Mira Craig-språket, men nøkkelspor er dessverre brukt for mye før) har Fall/1998 blitt en plate som tar deg tilbake til ungdommens sommere såvel som de hardere vintrene du har møtt som voksen".
Simen Tangen i kolonihagen = sommerlig melankoli!

Aleksander Johansen
I motsetning til Simen er Aleksander en kjent og kjær liveartist for oss i Gut Feelings. Denne joviale nordlendingen har vi sett opptre i mang en park og sommerfest de siste årene, og det er alltid like vakkert. Vi er derfor ikke i tvil om at når du har spist litt for mange boller og spilt litt for mye kubb i kolonihagen, så blir det innmari godt å synke dypt ned i en fluktstol, lukke øynene og bare lytte til Aleksanders flotte stemme.

PROGRAM, LITTERATURSCENEN (13-17):

Audun Mortensen
Berlin-baserte Audun Mortensen er etter vår mening en av Norges aller beste poeter. Han har gitt ut to diktsamlinger; Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det (2009) og Aaliyah (2011), samt romanen Roman (2010) og samlingen The Collected Jokes of Slavoj Zizek (2011). I tillegg dukker det stadig opp fanziner og tekster på nettet, for eksempel hos Flamme forlag: www.flammeforlag.no/klapp-i…

Taro Cooper
Taro Cooper er skuespiller og slampoet og regjerende norsk mester i Poetry Slam. Han sjarmerte og imponerte alle som var på den lille førjulskonsertkvelden Den rare gata i fjor, og vi gleder oss til å se han igjen!

Evelyn Rasmussen Osazuwa
Evelyn er også slampoet. Hun har vokst opp på Bjølsen, så forvent hardtslående barndomsnostalgi og sommerminner på rim når hun står på scenen lørdag 30. juni!

A.K.R.O.N.Y.M
Bak A.K.R.O.N.Y.M står Mari Tveita Stagrim og Victoria Kielland, som sammen har gitt ut fanzinene JEG HAR ET INTIMITETSPROBLEM (2010), ALT SOM IKKE DREPER MEG GJØR MEG BARE SVAKERE (2010) og BRYSTETS BYGNING (2011). De skriver ubehagelig, men ofte også morsomt, om kropp og den truende intimiteten. Samspillet mellom Mari og Victoria fungerer svært godt både tekstlig og på scenen, og vi er glade for å kunne presentere dem begge to i kolonihagen!

Odin Eiriksson
Odin driver med stand-up, og har fått æren av å åpne Gut Feelings i kolonihagen. Det er vi innmari spente på hvordan går. Funker stand-up klokka ett på formiddagen? Ler de 65 år gamle kolonihagebeboerne og de 25 år gamle festivaldeltakerne av det samme? Vi aner ikke. Men! Vi VEIT at Odin er morsom, og at han driver med stand-up som er “litt utenom det vanlige”. Og det liker vi. Så ta med deg smilet og den høylytte latteren du egentlig er litt flau over, og kom til kolonihagen klokka ett! Odin venter!

I TILLEGG:

KAFÉ! (Husk kontanter)

HAGELEKER TIL UTLÅN! (Ringspill, kubb, boccia, crocket etc)

SKATTEJAKT!

GUIDET TUR I HJEMMETS KOLONIHAGER!

FOTOUTSTILLING OM KOLONIHAGENS 100 ÅR GAMLE HISTORIE!

Legg til ekstern kalender…