Laurie Grundt: Revolusjon

[Bilde]

Laurie Grundt er født i Bergen. Etter gymnaset gikk han på Kunsthåndverkskolen både i Bergen og Oslo. Etter to års læretid på arkitektkontor var han i fem år elev på Studieatelieret, forløperen til Vestlandets Kunstakademi. Her gikk han i Georg Jacobsens skole, samt at han var grafikkelev av Poul Christensen. I tre år var Grundt også restaureringsassistent ved Historisk Museum i Bergen. I dag er Grundt bosatt i Christiania, København. Her har han bodd siden 1971.

Grundt har i hele sitt kunstneriske virke bidratt med separat- og kollektivutstillinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Polen, Italia og Tanzania og hans arbeider er innkjøpt av Bergen Billedgalleri, Kulturfondet og Riksgalleriet i Norge. Han har også hatt en rekke utsmykningsoppgaver.

Laurie Grundt var den drivende kraften i Bergens berømte kunstnergruppe ”Gruppe 66”. I dag er Grundt en levende og skarp forsvarer av det figurative maleriets kvaliteter – ikke bare som kunstnerisk håndverk, men også som fortelling, budskap og drøm.

Åpent hver dag kl. 1000-1600.
Utstillingen står til 31. august.

Legg til ekstern kalender…