Chorinho

Samba fra nordpolen til Brasil.

Brasiliansk fest med nordnorsk stjernelag! Selvom dette bandet holder til i Nord-Norge, quase no pólo norte, har de sin musikalske lidenskap i de brasilianske rytmene. Bandet heter “Chorinho” – ikke med henvisning til musikkstilen, men på grunn av den poetiske betydningen av ordet: “En liten tåre” eller “En liten sorg” – sorgfull over å bo så langt unna den musikalske kilden. Sekstetten spiller jublende og svingende bossa nova, MPB og samba, med glede og raffinement – som om de (ihvertfall nesten) var ektefødte brasilianere, og på både norsk og brasiliansk portugisisk. Her er både saudade og tristeza, smil og latter, stolthet og perfeksjonisme, samt lekne og humørfylte melodier.

Bandet har spilt sammen siden 2008, og gitt konserter over hele Norge. Musikerne er blant de mest profilerte jazzmusikerne i Nord-Norge, kjent for sin høye aktivitet og kvalitet. I front er vokalisten Marit Sandvik, som ble hedret med den prestisjetunge “Nordlysprisen” for sitt bidrag som jazzartist gjennom en rekke kritikerroste opptredener og utgivelser. Hennes “Song, fall soft” fra 1995 ble listet som en av årets 10 viktigste jazz-CD’er av det amerikanske tidsskriftet “The Penguin Guide to Jazz”.

“Chorinho” spiller kjente brasilianske musikkskatter i egne arrangementer, i tillegg til egne komposisjoner. Repertoaret strekker seg fra Djavan og Chico Buarque, til Leila Pinheiro og Rosa Passos.

Chorinho er:

Marit Sandvik – vokal

Ola Rokkones – tenorsax

Øystein Norvoll – gitar

Eirik Fjelde – rhodes/piano

Oddmund Finnseth – kontrabass

Simen Vangen – trommer og perkusjon

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…