Aiming for Enrike + YAAT

Aiming for Enrike og YAAT presenterer ny musikk på to forskjellige måter; improvisert norsk-tyrkisk støyrock og et fyrverkeri av en progrockduo. Bandene har nå spilt i Oslo, Ålesund og Trondheim, og tar turen innom Mono før de drar videre til Berlin, Istanbul og Torino.

AIMING FOR ENRIKE

Simen Følstad Nilsen – gitar
Tobias Ørnes Andersen – trommer

Denne nye norske duoen er inspirert av amerikansk og japansk alternativ/eksperimentell rock/noise. Band som Battles, Hella, Melt Banana og Deerhoof er klare forbilder.

Aiming for Enrike utforsker potensialet i et tomannsband – hvor stort kan det låte? Looping er et sentralt element, og er ofte senteret for komposisjonene. Det er mye fokus på rytme og forskjellige måter å høre rytme på, kombinert med banale melodier. Det er viktig å beholde et utadvendt utrykk, og beholde låtstruktur/hooks osv. Mye av idéen er også å kunne spille hvor som helst uten å være for avhengig av mye utstyr.

De er nå ute med sitt første album; “Mao Miro”.

http://www.soundcloud.com/aiming-for-enrike

YAAT

Gocken Dilek Acay – vokal
Sigurd Ytre-Arne – synth og elektronikk
Utku Tavil – trommer

YAAT er en ny norsk/tyrkisk trio som spiller musikk du aldri har hørt før. Utku, Dilek og Sigurd skaper nye lydbilder og stemninger gjennom improvisasjon. Vokalen til tyrkiske Dilek Acay er både sprakende, lengtende og impulsiv, og når den blir loopet og lekt med av Sigurd Ytre-Arne fra Seljord i Telemark, skjer underlige ting. Det hele blir drevet fremover av Utku Tavils dynamiske rytmer.

YAAT henter mye inspirasjon hos band og musikere som Humcrush, Supersilent, Stian Westerhus, Lightning Bolt, Sidsel Endresen og Paal Nilsen-Love.

http://www.utkutavil.com

http://www.sigurdytrearne.com

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…