Oslofunkis

Oslo er en funkisby! Både i sentrum og i de sentrumsnære villaområdene finnes praktbygg fra funksjonalismens tid som forteller en historie om troen på en moderne fremtid. Fordi byen er så preget av funksjonalismens arkitektur har Oslo Museum laget en utstilling om stilepoken.

[Bilde]

En ny tid
1920- og 1930-tallet var en viktig moderniseringstid i Oslo. Et nytt enkelt formspråk og moderne materialer som betong, glass og stål ble tatt i bruk. En rekke nye boliger, forretningsgårder og offentlige bygg satte sitt preg på byen. Dette skapte en følelse av å bo i en «ny by» og å leve i en «ny tid».

Internasjonal trend
Utstillingen belyser funksjonalismens internasjonale forbilder og vise et mangfold av arkitektoniske eksempler fra Oslo. Men perioden la også vekt på sosiale forhold og fritidsmiljøer, elektrifiseringen av hjemmene, endringer i synet på natur og kultur, og opplevelsen av å leve «moderne». Dette preget igjen design, kunst og mote

Oslo som funkisby
Utstillingen viser Oslo som en «funkisby» og vil peke på de verdiene som finnes i denne kulturarven, slik at flere av funksjonalismens miljøer bevares. I tilknytning til utstillingen arrangeres byvandringer og besøk til spennende funkisbygninger.

Utstillingen står til 31.12.2013

Legg til ekstern kalender…