Gratis foredrag: Fine-Art fotografi, Jim Casper og Jeff Cowen.

[Bilde]

Bilder Nordic inviterer til et gratis foredrag med Lens Cultures grunnlegger Jim Casper, og Fine-Art fotograf Jeff Cowen, tirsdag 4. september klokken 19.00, i auditoret på Elvebakken vgs.

Jim Casper, grunnlegger og leder av Lens Culture, vil snakke om fotografiet og internett, og hvordan det har forandret alt for fotografer, samlere, gallerier, forlag, fotojournalistikk med mer. Han vil vise vinnerene av «Lens Culture International Exposure Award» fra i fjor for å demonstrere hvordan dagens moderne fotografi blir til på mangfoldige måter i kulturer over hele verden. Noen av de mest interessante verkene i det 21. århundre tar det beste fra det 19. og 20. århundres fotograferingsteknikker – kombinert med kraften av moderne teknologi – og skaper nye utrykksfulle former for kunstnerisk kommunikasjon.

Jeff Cowen er en Berlin-basert Fine-Art fotograf. Han har jobbet nesten utelukkende med svart-hvitt film i 20 år, og transformerer sine fotografier til utrolige kunstverk i store formater i sitt tradisjonelle mørkerom. Hans arbeid er i private samlinger og museer rundt om i verden. Han vil presentere et utvalg arbeider (fra gater og studioer i New York, Paris og Berlin, og andre steder). Etter et 15-minutters foredrag og billedfremvisning, vil Jim Casper bli med Cowen på scenen for en samtale om kunstmarkedet i dag, hvordan man kan utvikle en unik personlig stil innenfor fotografi, hvordan man kan bryte gjennom kreative sperrer og finne nye retninger, og det å gå forbi «vanlig» fotografering for å implementere maleri, skulptur og collage i fotokunsten. Se hans arbeider her.

Velkommen til en hyggelig aften!

Foredraget holdes i auditoret på Elvebakken VGS – Vestre Elvebakke 3, 0182 Oslo.
Inngangen mellom Hausmania og Elvebakken VGS.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…