Emma Wright & Paul Brand åpner utstilling hos BOA

BOA har med dette gleden av å invitere til åpningen av en felles utstilling med Emma Wright (f. 1979) og Paul Brand (f. 1941).

6. september – 30. september
Tir – søn 12 – 16

Til tross for at de tilhører to generasjoner som ikke så ofte samarbeider om felles prosjekter, har Emma Wright og Paul Brand funnet hverandres kunstnerskap gjennom en gjensidig interesse for ulike visuelle og matematiske systemer, og hvordan disse kan manifestere seg teoretisk og fysisk i kunsten. Utstillingen hos BOA består av både individuelle arbeider og en felles installasjon.

Paul Brand har i en årrekke jobbet med abstrakte malerier, trykk og skulpturer som på ulike måter tar utgangspunkt i matematiske systemer. Han har blant annet benyttet seg av tallrekker, magiske kvadrater, tallmønstre og primtall, både som inspirasjon og som et regelrett system for oppbyggingen av sine motiver.

Emma Wright har på sin side lagt visuelle systemer, som for eksempel rutenett, til grunn for mange av sine arbeider. Samtidig er hun opptatt av når og hvordan systemene kollapser eller bryter ut av seg selv. Hun jobber med en rekke ulike media, deriblant tegning og installasjon, og hennes arbeider er vakre og estetisk underfundige.

Det er et fascinerende faktum at systemer, rutenett og geometriske former synes å være en utømmelig kilde til inspirasjon for kunstnere og har vært dette siden tidenes morgen. I det antikke Hellas var matematikk et viktig verktøy for kunstnerne og ideen om det vakre var underlagt mål og regnestykker, enten det dreide seg om bygninger eller kroppslige proporsjoner. I mer moderne tid representerer rutemønsteret nærmest oppskriften på det modernistiske maleriet, og fremdeles finner kunstnere estetisk og teoretisk inspirasjon i ulike systemer, men på stadig nye måter. Kunstens vesen er i så måte like tuftet på regler som det motsatte, selv om det ofte er bruddet med regler og konvensjoner som blir fremhevet.

Legg til ekstern kalender…