Socius-samtalen: Den digitale hverdagen

I forbindelse med slippet av Socius 2-2012, med hovedtema ”Teknologi og samfunn”, vil Socius-samtalen rette fokus på den digitale utviklingen de siste 20 årene påvirkning på samfunnet vårt og livene vi lever.

Samtalen vil handle om hvordan samfunnsvitenskapelige perspektiver kan belyse ulike sider ved denne utviklingen. Mellommenneskelige relasjoner, oppvekst og barndom, effektiv tid og internett som offentlig og personlig arena, blir sentrale momenter i samtalen.
Med i panelet er:

Eirik Newthforfatter, astrofysiker, blogger, radio- og tv-personlighet. Newth har skrevet mer enn 2300 blogginnlegg, 350 artikler, samt utgitt 22 bøker som til sammen er utkommet på 19 språk,. Han brukes ofte som kommentator i radio og TV i spørsmål som angår fremtidsforskning, populærvitenskap og formidlings- og publiseringsspørsmål. For tiden skriver han om vitenskap i VG Helg, og er fast teknologispaltist i analysetidsskriftet Mandag Morgen.

Lars Grothsosiologiprofessor og forsker ved Institutt for Informatikk. Interesserer seg for anvendelsen av informasjonsteknologien, spesielt i skjæringspunktet med organisasjonen – det vil si hvordan bruk av IT danner grunnlaget for endringer i organisasjoners struktur og virkemåte. Har 30 års erfaring som konsulent, hvor han i all hovedsak har jobbet med innføring og anvendelse av IT. Er fagansvarlig for Ifis masterprogram i «IT og ledelse».

Siste gjest er foreløpig ikke bekreftet.

Samtalen ledes av Socius’ redaktør Erlend M. Aas

Dørene åpner klokken 17:00
Socius-samtalen starter klokken 18:30
Etter samtalen arrangeres det quiz.

Velkommen!!
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…