Felix Ott/ESC (Tyskland/Norge) The Giggling Bunnies | Oktoberdans 2012

URPREMIERE

Felix Mathias Ott er en ung koreograf, danser og poetisk filmmaker, med base i performancefeltet mellom Paris og Berlin. Han har turnert over hele Europa med kunstnere som Krzysztof Warlikowski, Boris Charmatz, Yves Noel Genod, Maud le Pladec, Mathilde Monnier og Björn Melhus. Her i Bergen stiftet vi så vidt bekjentskap med ham under minifestivalen APAP våren 2012, da han viste sitt filmpoetiske forsøk på en åpning av det ubevisste i Odyssey Complex og etterpå serverte whisky til publikum i gleden over nettopp å ha fått støtte til et større filmprosjekt.

Hans arbeider skaper refleksive snarere enn konseptuelle rom. Tilskueren utsettes for et assosiativt univers, inviteres til å oppdage sin egen ubevisste verden ved å gjenskape en sammenheng av de surrealistiske fragmentene som Ott legger fram. Han ønsker å skape en umerkelig glidning fra virkeligheten til fiksjonen og legge en kontrast til sam- tidens vanlige slagordaktige informasjonsstrøm.

The giggeling bunnies er arbeidstittelen på dette prosjektet, inspirert av det første møtet mellom en usedvanlig sjarmerende og ambisiøs ung koreograf og ESC ungdomskompani; eliten av dansende ungdom i Bergen. Prosjektet er en del av APAP-plattformens programpremiss om å knytte bånd mellom kunstnere innen samtidsperformance i Europa. Etter ESCs mønstring med lokale koreografer på Fana kulturhus tidligere i høst, er det trolig en topp- trent dansetropp som her tar affære med en av EUs mest lovende unge koreografer.

felixmathiasott.com

Legg til ekstern kalender…