Amundsen vs. Nansen

En interessant, heftig og morsom time om polarheltene

Det er 100 år siden Amundsen erobret sydpolen, men hva har det med Nansen å gjøre? Amundsens store plan etter erobringen av Nordvestpassasjen var å erobre Nordpolen. Han visste at et oppmuntrende ord fra Nansen kunne bety forskjellen på suksess eller fiasko. I tillegg til Nansens velsignelse var Amundsen avhengig av å låne det eneste skipet i verden som kunne tåle en slik ekspedisjon: forskningskipet FRAM. Forestillingen “Amundsen vs Nansen” er forestillingen som bringer polarheltene Roald Amundsen og Fritjof Nansen sammen på en måte du aldri har sett eller forestilt deg. Hva ble sagt under fire øyne?

Gjennom en interessant, heftig og morsom time lærer du mer om hvem de var og du gjør deg kanskje noen betraktninger om hvor langt disse menneskene var villige til å gå for å nå sine mål.
I tillegg til Amundsen og Nansen møter du polarforsker Robert Falcon Scott, en hund uten taushetsplikt, en iskald isbjørn og turneren Hjalmar Johansen. Alle rollene er gestaltet av Hallvard Holmen og Gard B. Eidsvold. Med: Hallvard Holmen og Gard B. Eidsvold | Regi: Yngve Sundvor | Manus: Robert Marc Friedman[Bilde]

Legg til ekstern kalender…