An Doan i Galleri A og Toffe Bogen i Galleri A Minor

An Doan ser lyst på det

Galleri A viser An Doans nyeste malerier i utstillingen BRIGHT & BRIGHTER, torsdag 20.september til søndag 14.oktober.

I utstillingen BRIGHT & BRIGHTER beveger An Doan (f.1978) seg i en ny retning. Maleriene er mer detaljert enn tidligere og viser scener fra Oslo, New York og Ho Chi Minh City.

An Doan har et fotorealistisk uttrykk. Dette kontrasteres med maleriske aspekter som bryter – nærmest forstyrrer – et ellers nøyaktig detaljnivå. An Doan plasserer betrakteren midt i byscenen og lar oss bli en del av det som utspiller seg på alle kanter. Som om vi sitter bakpå i sykkeldrosjen i Ho Chi Minh City eller i en av New Yorks yellow cabs.

I BRIGHT & BRIGHTER maner kunstneren fram lyse, urbane landskaper med en spennvidde fra få til mange fargetoner. An Doans signatur har etter hvert utviklet seg til et meditativt uttrykk med tydelige brudd; slik som når lyset treffer glass eller speil og sender glødende blink i retur. Dette gir maleriene et drømmeaktig element som åpner for flere tolkningsmuligheter. Det vakre i An Doans malerier, ligger i spennet mellom det kjente og det ukjente; det nære, men likevel fjerne.

An Doan kom til Norge som båtflyktninger fra Vietnam. Han viste tidlig talent for tegning og maling og gjennomførte senere en solid akademisk utdannelse som ble avsluttet ved Wimbledon School Of Art. I 2009 ble han tildelt Statens malerstipend.

An Doan har hatt flere separatutstillinger i Norge og gruppeutstillinger i Oslo og London. Typisk for An Doans uttrykk, er storformats malerier som holder seg innenfor bestemte deler av fargesirkelen. Bildene har gjerne et fotografisk utgangspunkt – uten å integrere fotografiet – men viderefører perspektivet sett gjennom kamera.


Karibiske postkort på Galleri A Minor

Bli med inn i Toffe Bogens karibiske univers! Utstillingen vises i Galleri A Minor torsdag 20.september til søndag 14.oktober.

CARIBBEAN POSTCARD er Toffe Bogens (f.1981) debut i Norge. Hans fargesterke uttrykk føyer seg inn i rekken av unge, lovende malere som arbeider innenfor en figurativ tradisjon.

Bogen har hatt flere kollektivutstillinger i Europa og Amerika, men er nå for første gang å se i moderlandet. Bogen har gått på Oslo Tegne- og Maleskole og har klassisk utdanning i skulptur og maleri fra Firenze. Han var instruktør i tegning i to år ved The Florence Academy of Art.

CARIBBEAN POSTCARD er basert på observasjoner gjort av mennesker og steder fra Karibien. Motivmessig har Bogen en spennvidde fra rene naturlandskaper til hverdagslige situasjoner blant lokalbefolkningen; baksiden av virkeligheten som turistene opplever.

Alle arbeidene er malt i olje på lin med en forfriskende klar palett.


Begge tekster av Lene Ødegård Olsen


VELKOMMEN TIL VERNISSAGE TORSDAG 20. SEPTEMBER KL 18 – 20.00

Fra kl. 20 blir det servert tapas på Cafe Bolivar (Vibesgate 11) for gjestene fra begge gallerier.

Vennlig hilsen,

Andreas Engelstad

Galleri A & Galleri A minor
Vibes gate 13 & 12
0356 Oslo
Norway
Tel: +47 992 622 07
Email: [email protected]
Web: galleri-a.no

Åpningstider:

Tirs – fre : 12 – 18
Fre : 12 – 17
Lør : 12 – 16
Søn : 12 – 15

Legg til ekstern kalender…