BOA OPEN: Bjørn Erik Haugen, Ida Julsen, Christian Tony Norum, Ingvild Kjær Tofte og Aleksi Wildhagen

Bjørn Erik Haugen
Ida Julsen
Christian Tony Norum
Ingvild Kjær Tofte
Aleksi Wildhagen

Kuratert av Hans E. Thorsen og Line Elise Holmboe

04. – 28. oktober
tir – søn 12 – 16

BOA
Rådhusgata 19
Oslo

For den kunstneriske produksjonsprosessen vil utstillingsåpningen i mange tilfeller være et tidsskille. Tiden for endringer er over og åpningen kan sees som et overgangsvindu som lukker seg, hvor det man har jobbet med går fra å være i en prosess til å bli noe annet. Noe definert og ferdig. Det er ikke alltid slik, men ofte, og når dørene åpnes og vinduet lukkes definerer man også seg selv som kunstner. Man sier, gjennom det som befinner seg i de hvite rommene, hva man har valgt å jobbe med og hvor man bestemte seg for å stoppe akkurat dette, om enn bare for en stakket stund.

Som kunstner (eller for den saks skyld som kurator) kan man både glede seg og grue seg til denne dagen. Man håper folket kommer, og man ønsker seg vel gjerne en bifallende kommentar, et kompliment, eller kanskje en kritisk bemerkning man kan diskutere. Vin. Nerver som legger seg. En periode på noen dager, uker eller måneder, hvor kunsten bare skal være det den er. Ferdig.

Skjult for publikum er forløpet. Det man valgte bort. Ideene som aldri ble realisert, den alternative monteringen eller arbeidene som ikke fikk plass i regnestykket. Som ble funnet irrelevante eller for svake i helheten man prøver å tegne, men som tiltross for sitt fravær er høyst relevante i prosessen. Tanker i sengen før man sovner, ideer som plutselig oppstår når man venter på en buss, eller prosjekter som ligger og dveler i bakhodet, år etter år for så å bli forkastet, utprøvd eller fullført.

BOA OPEN er en utstilling og den søker å gi dere et innblikk i et knippe ulike kunstneriske produksjonsprosesser. Den åpner på sedvanlig vis med kunst, folk og vin på torsdag 04. oktober klokken 19.00 og fyller våre lokaler fram til 28. oktober. Følgelig er visningsrommet, med sine hvite vegger og lamper i taket, definert i tid og rom. Utover dette er prosessen åpen. De fem inviterte kunstnerne vil gjennom utstillingsperioden benytte BOA som atelier og prosjektrom. De kjenner ikke hverandre, men de vil jobbe, drikke kaffe, presentere arbeider, snakke med publikum, lese, diskutere med hverandre, skrive søknader og tenke på hva de egentlig holder på med. Egentlig det de alltid gjør, men med en åpen dør for dem som vil se og høre hva som ligger bak. Hva som kommer ut på den andre siden er et åpent spørsmål. Vi håper dere tar turen underveis.

Legg til ekstern kalender…