Roar Kjærnstad: The glass house




Photobucket






Uttrykket til Kjærnstad handler i korte trekk om å kombinere abstrakte og figurative former. Målet til Kjærnstad er få større abstrake flater og klanger til å møte det klare og gjenkjennelige. Dette jobber han med å få frem i bildene.

Kjærnstad tar ofte utgangspunkt i vage minner og vil prøve så langt det er mulig å forestille seg hvordan de blir når han prøver å male de ut på lerretet. Minner er noe som ikke kommer tilbake i kronologisk rekkefølge, de er ofte uklare og fragmentariske. I mange tilfeller er minnene også blandet sammen med ting man selv ikke har opplevd. Det er nettopp denne abstraksjonen han er fasinert av.


Kjærnstad ute etter en spontanitet og umiddelbarhet. Her er bevegelsen de viktigste faktorene for bildets helhet.


Ofte tar han for seg hverdagslige hendelser eller sosiale sammenkomster. Intensjonen hans er å jobbe seg bort fra det overfladiske og banale i disse situasjonene. Samtidig vil han integrere nye, tilsynelatende upassende elementer. Kjærnstad bruker ofte et fremmedlegme i bildet som skaper en slags dissonans. Går man nærmere inn på detaljene, ser man abstrakte fargeflater som bryter med helheten og perspektivet.


Vernissagen på Galleri A Minor er fra kl 18 – 20, deretter blir det etterfest på Bolivar

Legg til ekstern kalender…