Opera: Marco Polo

Marco Polos legendariske oppdagelsesreise fra Italia til Kina er utgangspunktet for denne veven av en opera. Her flettes ulike språk, kulturer og tidsepoker sammen, og på reisen blir det både Beijing-opera, japansk kabukiteater, indonesisk skyggeteater og tibetanske ritualer. Samtidig som vi forflytter oss geografisk gjennom forestillingen, beveger vi oss også inn i et indre landskap hvor skikkelser som Dante, Shakespeare og Li Po opptrer som samtalepartnere.

Den kinesiske komponisten Tan Dun har satt sitt preg på verdens musikkscener med verker som overskrider grensene mellom østlige og vestlige musikktradisjoner, kunstmusikk og multimedia-performance. Dun er blitt tildelt flere av de mest prestisjefylte musikkprisene – deriblant Grammy og Oscar for beste filmmusikk i Snikende tiger, skjult drage.

Dirigent Baldur Brönnimann leder et internasjonalt lag sangere sammen med KorVest og Bergen Filharmoniske Orkester i denne versjonen av Marco Polo.

Presenteres av Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester og KorVest.

NETIA JONES regi
BALDUR BRÖNNIMANN musikalsk ledelse
THOMAS YOUNG Polo
FREDRIKA BRILLEMBOURG Marco
DONG-JIAN GONG Kublai Khan
SUSAN BOTTI Vann
ZHANG JUN Skygge 1: Rustichello, Li Po
TANIA KROSS Skygge 2: Scheherazade, Mahler, Dronning
STEPHEN BRYANT Skygge 3: Dante, Shakespeare
BERGEN FILHARMONISKE ORKESTER
KORVEST

Produsert av Bergen Nasjonale Opera.

Forestillingen er uten pause.

Innledning i Grieghallens foajé. Synges på engelsk, tekstes på norsk og engelsk.

Legg til ekstern kalender…