RUMBLE IN RHODOS på Union Scene!


Image and video hosting by TinyPic

RUMBLE IN RHODOS
Med sitt tredjealbum ‘Signs of Fervent Devotion’ ble Rumble in Rhodos fjorårets norske kritikerfavoritt. Både Dagbladet og VG ga skiva seksere på terningen og albumet ble spellemannsnominert og tok hjem Osloprisen for “Årets skive”. Dagbladet valgte å beskrive resultatet slik: ”Dette er energisk, intrikat, pulserende musikk som slekter på hardcore, progrock og powerpop” og mente det er ”en inspirerende rockeplate det er forbannet gøy å høre på”. Det er en stund…siden Norge første gang ble i
mponerte av Follo-gutta i Rumble In Rhodos. Med sine to første album og en stor mengde konserter på norske og utenlandske scener har de vist seg som et energisk og solid band. De har spesialisert seg på rock som er fengende, utfordrende, dynamisk, spennende og intens. De har hørt på alt fra punk til prog til kunstrock til indie, og alle disse stilartene er på en unik måte tilstede i musikken deres. ”White Dancing”, førstesingelen fra siste plata var å høre på P3 i vinter, og deres andre singel ”Soft Insulated Days” ble A-listet på samme kanal og har rotert tett. Etter de måtte avlyse fjorårets konsert på Union grunnet stormen dagmar, kommer de nå tilbake 19 oktober med mer selvtillit en noen gang.

MUTINY ON THE BOUNTY: spiller teknisk men tilgjengelig indierock et sted mellom Minus the Bear og Blood Brothers med elementer av post-rock. Deres nylig utgitte andre album ‘Trials’ ble produsert og mixet av Matt Bayles(Isis, Mastodon, Botch, Fall of Troy) og viser bandet fra en mer fokusert og eksperimentell side. Proppfull av selvtillitt og god struktur har albumet hentet hjem flotte anmeldelser og skyhøye poengsummer fra magasiner og nettsteder over hele verden. I sommer har de turnert europa rundt og spilt på b.la på Roskilde, Primavera og Rock for People festivalen, samt besøkt SXSW, Eurosonic og CMJ. Gå for all del ikke glipp av dette fabelaktige bandet fra Luxemburg, hvor trommisen er hovedvokalist og har nok energi til å holde hele Drammen med strøm om han var tilknyttet en dynamo.

KAMBODSJA
Etter å ha slitt ned instrumenter og ødelagt opptaksutstyr for mer enn de noen gang vil klare å tjene, er Kambodsja klare for å slippe sin tredje fullengder “Year One”. Bandet har blitt dystrere siden sist, men samtidig har de aldri vært lettere å like. Fremdeles frenetisk og hardt, tidvis seigt som maltekstrakt og med en melodisk kompetanse få forunt er de aldri blitt noen sinke i trafikken. Inspirasjonskilden er fra band som Converge, Refused, Dillinger Escape Plan og ikke minst lokale helter som JR Ewing og Kaospilot. På den nye skiva har Kambodsja har startet på nytt og lar nesten ti år med lovnader og potensiale bli samlet i en kraftpakke av desperat, intrikat og sjangeroverskridende mix av støyrock, matterock og hardcore!

Legg til ekstern kalender…