Andreas Scholl

[Bilde]
Andreas Scholl på Festspillene i 2011. Foto: Thor Brødreskift.

Hør den unike kontratenoren Andreas Scholls personlige tolkninger av det tyske romantiske sangrepertoaret. Akkompagnert av sin kone, Tamar Halperin, gir han oss vakre viser fra sin siste innspilling.

– Stemmen min er et instrument jeg bruker til å male frem lyder og farger, alltid i musikkens og historiefortellingens tjeneste, sier Andreas Scholl, som har en egen evne til å begeistre publikum og anmeldere.

På sin nyeste utgivelse Wanderer, har han dukket ned i et repertoar han kjenner godt fra barndommen og dirigentfarens blandakor: Viser av Mozart, Haydn, Schubert og Brahms.

– Jeg lærte mange av Brahms-sangene på platen som barn, i enklere korarrangement. Jeg kjente sangene og melodiene, og det var fint å komme tilbake til dem etter så mange år, sier Scholl.

Den prisbelønte sangeren og hans faste pianist, Tamar Halperin, er etterspurt på alle de store konsertscener i Europa og Nord-Amerika, og ville gjerne tilbake til Bergen. Sist Scholl gjestet Festspillene, i 2011, bergtok han alle med sin uttrykkskraft og fremførte en rekke ekstranumre. Mange ble fascinert over hvordan en voksen manns stemme kan bevege seg helt oppe i det høye registeret der den kvinnelige altstemmen vanligvis ligger.

Med Håkonshallen som ramme, er det duket for en minnerik konsertopplevelse.

ANDREAS SCHOLL kontratenor
TAMAR HALPERIN piano

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…