Politisk markering til støtte for de 450 lengeværende asylbarna i Norge

Stortingsmeldingen ”Barn på flukt” er nå til behandling hos Stortinget. Den skal etter planen være sluttbehandlet 13. november.

Vi opplever at det føres en streng asylpolitikk, hvor barn ofte blir skadelidende. Barnekonvensjonen blir stadig satt på prøve og barna blir ofte ikke hørt og deres interesser blir ikke ivaretatt. ”Barns beste” blir i mange saker tillagt mindre vekt til fordel for ”innvandringsregulerende hensyn”. Dette rammer de aller mest sårbare menneskene i samfunnet vårt – barn som er på flukt.

Et fåtall av de 450 barna har fått prøvd sakene sine for retten. Yalda, 10 år fra Tromsø, vant mot staten i Oslo Tingrett i august i år, men opplevde til sin store sorg at UNE anket dommen. Det betyr nye år i uvisshet og med livet på vent.

Tirsdag 30. oktober skulle rettssaken for Nathan fra Bergen startet i Oslo Tingrett. Den er nå utsatt til februar i påvente av to høyesterettssaker som vil komme opp 19. november – som også omhandler barns beste. Nathan – og mange av de 450 barna med han – har bodd hele sitt liv i Norge og har aldri vært utenfor landets grenser.

Dagen da Nathans rettssak skulle startet er symbolsk, og denne dagen vil det være politiske markeringer til støtte for de lengeværende asylbarna tre steder i landet: Bergen, Oslo og Tromsø.

Våre krav:

Vi krever at Regjering og Storting i sin sluttbehandling av stortingsmeldinga ”Barn på flukt” vektlegger betydningen av barnekonvensjonens artikkel 3, og kommer fram til at barns beste alltid skal veie tyngre enn innvandringsregulerende hensyn.

Vi krever at alle de lengeværende barna skal få behandlet sakene sine på nytt.

Vi krever at stortingsmeldinga ”Barn på flukt” får reelle, positive konsekvenser for de lengeværende barna.

STED: I foajeen i rådhuset i Bergen, ved utstillingen ”Jeg liker Norge – men Norge liker ikke meg”

Arrangører: AP i Bergen, Bergen AUF, Bergen SV, Støtteforeningen for Nathan og familien, LO i Bergen og omland og Norsk Folkehjelp i Bergen.

www.bt.no/nyheter/lokalt/Na…

Legg til ekstern kalender…