SISTE UKE: Steinar Jakobsen - Black Blog

[Bilde]

12. oktober – 4. november 2012
Til helgen er det siste sjanse til å se Steinar Jakobsens utstilling Black Blog på Galleri K.

Jakobsens Black Blog-malerier viser scener fra diverse strip joints og tettpakkede dansegulv, mørke og forlatte rom i leiligheter, og nattlige gater med ungdom på flatfylla. I likhet med bildene fra forrige utstilling på Galleri K (Apparitions, 2009) er det konseptuelle draget dempet i forhold til Jakobsens produksjon fra slutten av 1990-tallet og et stykke inn i det neste tiåret.
Utstillingen består av en omfattende serie malerier med mindre formater og noen få større arbeider og de er mer narrative enn tidligere. De observerer intimitet uten å dele den selv. Jakobsen viser en fascinasjon for tragedien og smerten. Perversjon er ikke nødvendigvis å snuse i andres ensomhet. Perversjon er her er først og fremst å ikke være ensom selv.
I forbindelse med utstillingen utgis det en katalog med tekst av Arve Rød. Denne er tilgjengelig i galleriet.

Steinar Jakobsen (født 1967) bor og arbeider i Oslo. Han er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley Museet, i tillegg til større samlinger som Storebrand, Nordea, Hydro, Gjensidige, Svenska Konstrådet og Harvard Business School i Boston. Jakobsen har de seneste årene hatt separatutstilling på Henie Onstad Kunstsenter, og deltatt på utstillinger på Nasjonalmuseet – avdeling Museet for Samtidskunst, Astrup Fearnley Museet og Stenersenmuseet. Kunstneren har nylig fullført en større utsmykking ved nye Lysaker stasjon i Oslo, i samarbeid med arkitektkontoret Snøhetta.

For mer informasjon, kontakt Galleri K på 22 55 35 88 eller [email protected] eller se www.gallerik.com

Legg til ekstern kalender…