Jens Andersson Band på Josefine visescene

[Bilde]

Jens Andersson har vært et lite undergrunnsfenomen på diverse konsertsteder i Oslo. Det hele toppet seg lør 2. juni på et fullstappet Herr Nilsen, taktfast klapping og allsang i publikum. Tiden er nå moden for debuten på Norges fremste visescene, Josefine.

Jens Andersson er oppvokst i Göteborg, men har bodd i Norge siden 2004, han skriver tekstbasert musikk med vakre melodier i god svensk visetradisjon. Han har blitt beskrevet som en mannlig versjon av Melissa Horn og musikken hans har klare likhetstrekk med blant annet Bo Kaspers orkester. Hans tekster inviterer lytteren inn i bilderike historier som skifter mellom skildringer av den grå hverdagen og livets lykkelige øyeblikk. Flere har uttrykt sin entusiasme over Jens Andersson:

Jeg er mektig imponert, jeg spår Jens en lysende fremtid – Mads Borch Bugge, NRK P3,

Han presenterer noe som er eget, helstøpt, underfundig. Han trekker det musikalske stoffet ut av tekstene og bruker det som musikk. Han viser overskudd som artist og koser seg på scenen, og er overbevisende på alle måter – Solveig Slettahjell – sanger, artist og låtskriver

Legg til ekstern kalender…