Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA) søker utstillingsleder - Søknadsfrist 15. januar 2013

BOA søker utstillingsleder i 25% stillig med mulighet for utvidelse.
Søknadsfristen er flyttet fra 07. til 15. januar 2013

Om BOA: 

Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA) er en medlemsstyrt distriktsorganisasjon under Norske Billedkunstnere (NBK). BOA har ca. 480 medlemmer og har til formål å ivareta medlemmenes faglige, økonomiske, sosiale og ideelle interesser. BOA jobber for å styrke det fagpolitiske arbeidet regionalt gjennom informasjonsvirksomhet, deltagelse i debatter og samarbeid med andre organisasjoner. Gjennom å påvirke politiske prosesser søker BOA å bidra til at organisasjonens arbeid får innflytelse.

BOA har et eget galleri som viser aktuell samtidskunst. Galleri BOA viser utstillinger av både etablerte og uetablerte kunstnerskap. Galleriet formidler en bred kunstnerisk produksjon og virksomhet, og har opparbeidet seg en posisjon i byens kunstarena. Vi er del av Kvadratursamarbeidet som inkluderer alle visningsstedene i området. BOA har administrasjon og galleri i Rådhusgata 19.

Kvalifikasjoner:
Som utstillingsleder forventer vi at du er fleksibel, løsningsorientert, praktisk og utadrettet. Vi søker en målrettet og samarbeidsorientert person med ønske om å lage gode utstillinger og formidle disse til et bredt publikum. Søkere bør ha høyere utdanning innen kunst/ kulturfeltet, eller tilsvarende erfaring. Gjerne kunstfaglig bakgrunn og erfaring med formidling og kuratering av utstillinger. Erfaring med presse og kommunikasjon av ulike prosjekter er en fordel.

Det stilles krav til gode kommunikasjons- og formuleringsevner både muntlig og skriftlig samt evne til å arbeide strukturert og effektivt – både selvstendig og i samarbeid med andre. Fleksibilitet i arbeidstid er viktig da arbeidsmengden varierer fra uke til uke.

Ansvarsområder:

Utstillingsleder er underlagt daglig leder som igjen er underlagt styret.
Stillingens ansvarsområde er å lage utstillingsprogram i samarbeid med kunstnerisk råd og administrere utstillingene. Drifte galleriet med det som trengs av praktisk og formidlingsrelatert arbeid som produksjon av presseskriv, drifting av nettside og andre sosiale medier. Kontakt med kunstnerne og vernisager vil utgjøre en vesentlig del av utstillingen. Det vil også være mulighet til å initiere egenkuraterte prosjekter i galliets åpne perioder to ganger i året. Langsiktig strategi for galleriet samt søknad om støtte til formidlingsprosjekter og utvikling av galleriets lokaler vil skje i samarbeid med daglig leder.

Stillingen har et åremål på 4 år, med mulighet for forlengelse og økt stillingsprosent. Lønn etter avtale. Søknadsfrist: 7. januar 2013. Tiltredelse 1.februar 2013, eller etter avtale. 


Søknad og kopier av bekreftede vitnemål, attester, CV, og annet relevant materiale sendes til Billedkunstnerne i Oslo og Akershus ved daglig leder Line Elise Holmboe, Rådhusgata 19, 0158 Oslo eller til [email protected] som også kan kontaktes for mer informasjon. Tlf. 41433499.

Legg til ekstern kalender…