Utstillingen FROM OUR HOUSE TO BAUHAUS åpner hos BOA

Annika Simonsson og Lars-Erik Svensson
FROM OUR HOUSE TO BAUHAUS

10. januar – 3. februar

BOA
Rådhusgata 19, Oslo
www.boakunst.com

BOA ønsker dere med dette velkommen til åpningen av utstillingen
FROM OUR HOUSE TO BAUHAUS

Når Annika Simonsson og Lars-Erik Svensson arbeider sammen, noe de ofte gjør, resulterer det gjerne i energiske installasjoner preget av humor og en smule absurditet. Så også hos BOA, men utstillingen FROM OUR HOUSE TO BAUHAUS er ikke bare munter. Tittelen er inspirert av Tom Wolfes essay ”From Bauhaus to Our House” fra 1981. Her kritiserer Wolfe arkitekturen til blant annet Mies van der Rohe, Le Corbusier og Walter Gropius, og videre hvordan han mener at deres innflytelse på senere generasjoner hadde skapt en nærmest menneskefiendtlig arkitektur.

I utstillingen til Simonsson og Svensson møtes man av et svart hus, en typisk nordisk villa fra 1940 –50 tallet, som blitt invadert av sopp. Slik kan det gå når man ikke holder ting på stell og pliktskyldig klipper plenen. Naturen tar alt tilbake hvis man gir den sjansen. I et annet rom står et vitrineskap fullt av ting og skulpturer. Det er et forstørret Marcel Breuer møbel fra 1925. Skulpturene er kollapsede objekter, arkitektur og landskap, som igjen er plassert i et møbel som også er på vei til å bryte sammen.

Utstillingen kan sies å tegne opp et dystopisk bilde av modernismens kollaps, men får deg også til å trekke på smilebåndet og utgjør ingen ensidig kritikk av det moderne samfunnets utvikling. Snarere har kunstnerne ønsket å lage arbeider som kan leses på ulike måter. Det soppinvaderte huset kan like gjerne trekke tankene i retning av en eventyrverden og vitrineskapets historiske referanser er først og fremst et resultat av en tydelig facinasjon for historien, og videre hvordan denne har ledet fram til der vi er idag.

Spørsmål og henvendelser kan rettes til utstillingsleder Hans E. Thorsen
E-post: [email protected] Mobil: 90 99 42 05

Vi ønsker også å nevne at Gallerie LNM, Tegneforbundet, Soft Galleri og Kunstnerforbundet åpner utstillinger samme aften så mulighetene for en utmerket aften med kunst og sosialisering i kvadraturen og området rundt Rådhuset er meget gode.
Vel møtt!

Legg til ekstern kalender…