Olives av Sigalit Landau

[Bilde]
Stillbilde fra Masik, 2012, av Sigalit Landau

-

Tromsø Kunstforening stolt av å kunne presentere Festivalutstillingen Olives av Sigalit Landau. Dette er Landaus første separatutstilling i Norge, og en unik mulighet til å oppleve en serie nye videoarbeider av den etablerte kunstneren, som mange kjenner fra Veneziabiennalen i 2011.

-

FØRSTE SEPARATUTSTILLING I NORGE
Olives er Landaus første separatutstilling i Norge. Utstillingen består av fire nyproduserte videoverk, som alle tar utgangspunkt i maskinell innhøsting av oliven slik den foregår i de fleste middelhavsland. Filmene viser arbeid i en olivenlund på Vestbredden, der roen i olivenlundene brytes av kraftig støy fra maskiner som rister trærne slik at olivenene faller ned på utspente nett på bakken. Gårdsarbeiderne er unge menn, noen med palestinaskjerf rundt hodet, og flere av dem bærer slitte t-skjorter med et vingemotiv på ryggen. Scenene som utspiller seg er nøkterne, men likevel åpne for tolkning. Som i mange av Landaus verk har filmene slående, sterke bildekomposisjoner og oppleves både som vakre og brutale.

-

OM SIGALIT LANDAU
Sigalit Landau er født i 1969 og er utdannet innen skulptur, video og perforance ved Bezalel Academy for Art and Design i Jerusalem. I 2011 representerte hun Israel på den 54. Veneziabiennalen med utstillingen One Man’s Floor is Another Man’s Feelings. I tillegg til separat- og gruppeutstillinger, turnerer en retrospektiv utstilling av Landaus videoarbeider internasjonalt i løpet av 2012 – 2013 og i forbindelse med turnéen blir det utgitt en ny bok om Landaus kunstnerskap på Hatje Cantz forlag. Hennes arbeider er blant annet kjøpt inn av Museum of Modern Art i New York, Pompidou Center i Paris og Tel Aviv Museum of Art.

-

Utstillingen åpner fredag 18. januar kl 19.00 og kan ses til og med søndag 7. april

-

UTSTILLINGEN ER STØTTET AV:
Norsk Kulturråd, Troms Fylkeskommune og Norske kunstforeninger

Legg til ekstern kalender…