Dokumentarvisning: Håp og hverdagshelter fra Hellas

Mandag 14.01. kl. 18 – 23 ønsker Westerdals Høyskole velkommen til gratis premierevisning av 10 ferske, fine, viktige, inspirerende, alvorlige og overraskende dokumentarfilmer fra Athen.

I høst reiste andreårsstudentene ved Westerdals Film&TV til Athen for å finne hverdagshelter og fortelle deres historie. På tross av finanskrise, nedskjæringer og usikkerhet, fant filmstudentene både håp og optimisme blant athenerne.

[Bilde]

I “Change through a lens” (regi: Edvart Falch Alsos) møter vi Michalis Karagiannis, som ser, tolker og forstår de massive endringene i det greske samfunnet gjennom fotografi. Flere ganger setter pressefotografen liv og helse på spill for å fange et øyeblikk, og for å gi en stemme til dem som sjelden blir hørt. Se teaser her.

[Bilde]

- Hver dag leter jeg etter unnskyldninger for ikke å gå ut, ikke gå på jobb. Regner det, kanskje? Motivasjonen kan utebli, men å gå på jobb er viktigere enn noensinne. “Clown” (regi: Joachim Joachimsen) viser en profesjonell klovns daglige utfordringer i Athens alvorstunge gater.

[Bilde]

“In order” (regi: Karen S. Houge) følger en politimann ved det greske parlamentet.

“One of the dolls” er beretningen om et liv på siden av samfunnet. En annerledes og tankevekkende lesning av Athen i møte med transvestitten og cabaretartisten Mania, som har idolet Madonna tatovert over ryggen, og som lever for scenen og forestillingene på klubben Coukles.

Les mer om alle filmene, se teasere og stillbilder her. Se også arrangementsiden på Facebook.

Program for premierevisningen mandag 14.01.
18:00 – Dørene åpner
18:30 – Visning av 3 dokumentarer
19:30 – Pause
20:00 – Visning av 4 dokumentarer
21:30 – Pause
22:00 – Visning av 3 dokumentarer
23:00 – Visning ferdig

Visningen finner sted i auditoriet til Westerdals Høyskole (Vulkanområdet), Maridalsveien 17D, 0178 Oslo.
Velkommen!

Bonus! Dokumentarfilmmakeri, demonstrasjoner og misjoner. Les reisebrev fra Athen, ført i pennen av førsteamanuensis Morten Thomte her, her og her.

Legg til ekstern kalender…