Vannets fremtid

[Bilde]

Velkommen til visning av dokumentaren Vannets fremtid av professor og hydrolog Terje Tvedt. Filmen vises i forbindelse med Nanna Mellands kunstutstilling Sverm og temaet massen og individet.

Vannet er den nye oljen, og i framtiden vil råderett være en kilde til konflikt mellom nasjoner. Terje Tvedt tar oss med på en reise med geopolitiske utfordringer i fokus. Vann er fundamentalt i alle menneskers liv, det endrer samfunnet og setter politiske agendaer.

Filmen vant Gullruten for beste TV-dokumentarfilm. Den fascinerende reisen går fra Sør-Afrikas aggresjoner overfor sin lille nabo, via Nilens enorme betydning for et tosifret antall land i Afrika, til Himalaya som vannkilde til flere milliarder mennesker (kilde: BIFF).

Sverm av Nanna Melland er utstilt i Deichmanske hovedbibliotek i perioden 17. januar til 1. mars. Installasjonen består av utallige flate og små metallfly. Verket tematiserer den komplekse globale sammenhengen dagens mennesker lever i, som en sverm blant mange svermer, hvor alle kjemper for å overleve. Flyene kan erverves mot et bidrag som legges i kassen foran installasjonen. Slik blir publikum en del av installasjonen.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…