"NIEUWZWART" Wim Vanderkeybus / Ultima Vez

Det begynner med et krasj og slutter med et krasj! I de syttifem minuttene som går derimellom, får du oppleve et rockeband, syv dansere og en skuespiller fremføre aggressiv rock, dans og tekst med energinivå på høygir.

En av danseverdenens aller største stjerner kommer nå til Oslo! Wim Vandekeybus slo gjennom med et brak i den internasjonale danseverden med «What the Body Does Not Remember» i 1987. Nå kan du se denne legendariske forestillingen og «Nieuwzwart» fra 2009 på Dansens Hus!
[Bilde]

Sjelen og bevisstheten møter hverandre som voldelige fiender i dette infernoet av en forestilling, og forvandler aktørene til ville dyr som bestiger fjell, krysser elver og forsøker å flykte fra emosjonene som gjør dem til fanger. Briljante dansere formidler Vandekeybus’ dystre neoeksistensialistiske svartsyn, eller det nye svarte som «Nieuwzwart» betyr direkte oversatt. Dette er fysisk danseteater: heftig, akrobatisk og helt særegent.

Regi, koreografi og scenografi: Wim Vandekeybus
Musikk: Mauro Pawlowski
Medvirkende og medskapere: Tanja Marín Friðjónsdóttir, Dawid Lorenc, Bénédicte Mottart, Olivier Mathieu, Máté Mészáros, Ulrike Reinbott, Imre Vass og Gavin Webber/Kylie Walters
Musikere (live): Mauro Pawlowski, Elko Blijweert, Jeroen Stevens.
Tekst: Peter Verhelst
Kunstnerisk assistent og dramaturg: Greet Van Poeck
Bevegelsesassistent: Iñaki Azpillaga.
Styling: Isabelle Lhoas assistert av Frédérick Denis.
Backdrop: Johan Daenen.
Lysdesign: Alban Rouge, Wim Vandekeybus
Lyddesign: Benjamin Dandoy.
Produksjon: Ultima Vez (Brussel, BE).
CO-produksjon: KVS (Brussels, BE), Théâtre de la Ville-Paris (FR), Mercat de les Flors (Barcelona, ES), PACT Zollverein/Choreographisches Zentrum NRW (Essen, DE), Le manège.mons/Centre Dramatique (Mons, BE).

Ultima Vez støttet av: The Flemish Authorities & the Flemish Community Commission of the Brussels Capital Region (BE)

Legg til ekstern kalender…