Galleri Pushwagner presenterer Yngve Jørgensen Mikrovegia + Så mye hav, så lite land i Window Box Åpning Fredag 15 februar 18.00 – 20.00

Pushwagner presenterer Yngve Jørgensen:

Pushwagner Galleri har gleden av å invitere til ny utstilling i visningsstedet Window Box. I Window Box presenteres utstillinger med yngre samtidskunstnere kuratert av Thale Fastvold. Galleri Pushwagner har eksistert siden våren 2010, og Pushwagner ønsker med dette prosjektet å støtte kunstkretsløpet og den unge kunstscenen.

Yngve Jørgensen arbeider med utforsking av små byer og steder i periferien, samt granskning av gamle sjøkart. Jørgensen jobber hovedsakelig med papirrelieff. Teknikken utføres ved at lag med papir blir gjennomskåret i sentrum av papirflaten, utskjæringene forholder seg til faktiske geografiske linjer. Utskjæringen resulterer i avgrunner og topografiske dalbunner i papiret. Navn, gater, bydeler og bebyggelse opphører og etterlater monokrome landskap, og med en slik dekonstruksjon forvitrer informasjonen om byen.

Utstillingen i Window Box viser verkene Mikrovegia (210 × 290 mm) og verket Så mye hav, så lite land (840 × 594 mm). Mikrovegia er sammensmeltet av Norvegia og det greske ordet mikro altså liten. Ideen er tilknyttet små byer i Norge som forsvinner fra folks minne eller hvor befolkningen reduseres grunnet fraflytting. Arbeidet Så mye hav, så lite land har slektskap til overnevnte. Motivet er hentet fra et hundre år gammelt sjøkart over Torsken og Senja. Kartet viser 90 % blått hav, og Torsken fremstilles som et lite fjellandskap nederst i høyre hjørne. Dimensjonene og samspillet mellom geografien og det åpne sorte havet forsterkes i Jørgensens tolkninger av hvordan vi leser gamle papirkart og betrakter verden omkring oss.

For mer info, kontakt Galleri Pushwagner, adr.Tjuvholmen allé 10, tlf. 22 83 16 18
thale@pushwagner.com
www.pushwagner.com

Legg til ekstern kalender…