Kaffe med Kikki: Tilfellet Vincent Franke

Hva skjer når kriminologer skriver krimroman? Vi har invitert kriminolog og krimforfatter Christoffer Carlsson til en samtale om møtet mellom kriminologi, kriminalitet og skjønnlitteratur.

Det finnes ikke mange eksempler på kriminologer som har utgitt kriminalroman – der Gabriel Tarde og Leif G.W. Persson er av de få som er kjent.

Christoffer Carlsson er stipendiat i kriminologi ved Stockholms universitet. Ifjor ga han ut sin første roman Tilfellet Vincent Franke som har fått strålende anmeldelser i blant annet svenske og norske medier og allerede har blitt oversatt til en rekke språk. Carlsson er i Oslo i anledning av lanseringen av den norske utgaven på Krimfestivalen i Oslo.

Vincent Franke er rusmisbruker i Stockholm. En dag møter han, og faller for, Maria som er offer for internasjonal menneskehandel. Da hun plutselig forsvinner, blir Vincents tilværelse alt annet enn enkel. Tilfellet Vincent Franke er en roman om hvem vi er og hvem vi kanskje kunne ha blitt. Men det er også en historie om to utstøtte mennesker og en flukt fra alt som truer livet deres.

Møteleder er professor Kristian “Kikki” Andenæs.

Det serveres enkel frokost og kaffe/te. Start dagen med frokost, sosialt samvær og faglig påfyll.

Åpent for alle.

Hjertelig velkommen!

Legg til ekstern kalender…